Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Pun tanjur, malo kalorija!

Četiri obroka koja sadrže manje od 600 kalorija: Možete pojesti cijeli tanjur! Dobar tek!

Isfrustrirani čitatelj nas je upitao: „Kako da pojedem veliki tanjur pun masnoće bez imalo grižnje savjesti?“

Stoga mi preporučamo ove zdrave recepte koji imaju manje od 600 kalorija.

Tanjur jaja, šunke i palente! Ovo inače jedemo za doručak…

vecera1

Nije loše pojesti za večeru ono što bismo inače jeli za doručak! Prepolovite prokulice (otprilike jednu šalicu), dodajte 2 žličice maslinovog ulja i jedan češanj češnjaka, zatim stavite sve u pećnicu na 350° C i pecite 20 minuta. Kada se to ispeče, na vrh dodajte malo palente, dva pržena jaja, jednu krišku slanine, malo soli i papra. Vaša večera bit će senzacionalna!

Tanjur pečenog povrća i žitarica!

Žitarice vas puno duže drže sitima nego većina ugljikohidrata. Narežite povrće na male kockice (slatki krumpir, cvjetača, luk) te promiješajte sa jednom žličicom maslinovog ulja i jednom četvrtinom žličice kurkuma, tj. indijskog šafrana. Dodajte začin kumin, malo soli i papra. Zatim na sve dodajte kuhane žitarice i pecite oko 25 minuta na 400° C. Ukrasite sa dvije žličice prženog kokosa i malo kolijandera.

Tanjur tjestenine, piletine i povrća!

Tona zelenila će učiniti pastu primamljivijom. Izmjerite otprilike jednu i pol šalicu tjestenine (najbolja je integralna) te je skuhajte, zatim dodajte prženu piletinu i jednu i pol šalicu brokule (prokuhane sa 1 žličicom maslinovog ulja i trunkom crvene paprike). Za kraj pospite sve sa dvije žličice parmezana.

Možete pojesti i pun tanjur grickalica!

vecera2

Kokice: Izmjerite pola vrećice kokica te ih pospite sa malo chilija i morske soli te pomiješajte sa malo ribanog parmezana i morske soli.

Tanjur proprženog azijskog odreska!

Meso u sebi sadrži proteine tako da ćete biti manje gladni. Izmjerite oko 100 grama mesa te ga pomiješajte sa jednom i pol šalicom miješanih šparoga, gljiva i sa nekoliko zrna graška. Zatim dodate jedan češanj mljevena češnjaka, naribanog đumbira, jednu žličicu meda i dvije žličice ulja od kikirikija. Poslužite sa tri četvrtine šalice smeđe riže, narezanim lukom i prženim sezamom.

 

Dobar tek želi vam glam.hr :)

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *