Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 puta kada je ljubomora posve u redu

ljubomora02Osjećaj ljubomore nije dobar osjećaj, ali postoje iznimke kada biste trebali biti ljubomorni u svojoj vezi. Ljubomora je prirodan osjećaj i svi znamo koliko ju je ponekad teško kontrolirati. Često budemo ljubomorni bez razloga, ali ako se vaš partner otvoreno ponaša na način od kojeg pozelenite od ljubomore, onda imate posve pravo osjećati ju.

Kada vas lupi ljubomora, budite sigurni da imate pokriće i iznesite razloge ljubomore svojem partneru. Dobra komunikacija je ključ zdrave i sretne veze.

Evo kada je posve normalno da budete ljubomorni:

1. Kada flerta s drugom ženom

A2G2186Ako ste na tulumu ili bilo kakvom drugom društvenom zbivanju te primijetite vašeg partnera kako posve otvoreno koketira sa drugom ženom, posve je normalno (i očekivano) da ćete biti ljubomorni. Ne skrivajte svoje osjećaje. Neka on zna da vam se ne sviđa to što radi, ali iznesite mu to smireni. Prvo udahnite i izdahnite da se riješite ljutnje i bijesa. Zadnja stvar koju želite je drama i suze koje će vam svima pokvariti dan.

2. Kada od drugih saznate bitne informacije o svom partneru

Kada smo u vezi, imamo tu potrebu znati baš sve o našoj voljenoj polovici. Bolno je saznati bitne činjenice o svome dragome preko prijatelja, kolega s posla ili susjeda. U redu je tada osjećati ljubomoru. Uostalom, zašto neki Pero s posla zna za to, a vi ne?! Pitajte svog partnera zašto vam to nije sam rekao, ali nemojte od muhe raditi slona. Možda vam je samo to zaboravio reći…

3. Kada se vaš partner odnosi prema svom poslu kao prema drugoj vezi

Ako vaš partner sve svoje vrijeme provodi na poslu, nije iznenađujuće da ste ljubomorni. Iako je odlično to što voli svoj posao ili neki hobi, morate razgovarati s njima da biste zajedno pronašli kompromis. Pomognite mu da nađe ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Volite ga i želite više vremena provoditi s njim. Recite mu to!

4. Kada se osjećate kao da uopće ne brine o vama

ljubomora03Slušati kako se vaš partner hvali uspješno provedenim danom, dok se vi mučite sa teškim periodom na poslu, jako je teško i često u nama izaziva osjećaj ljubomore. Naravno, trebali biste biti sretni radi svog partnera, ali ako dobijete osjećaj da on uopće ne mari za vaše probleme, to je znak uzbune! Recite mu da ste sretni zbog njega, ali da se trenutno ne osjećate dobro i da biste voljeli razgovarati o tome.

5. Kada vaš partner puno putuje

Ako vaš partner puno putuje, a vi nemate ni vremena ni novaca da mu se pridružite, naravno da ćete biti ljubomorni. To je u isto vrijeme i dobar i loš osjećaj. Ali ne dopustite ljubomori da uništi vašu vezu. Radije ju sačuvajte za neko zajedničko putovanje života!

6. Kada vaš partner kupuje skupe stvari

Ako vaš partner zarađuje prilično veće količine novca nego vi te nikada ne kupuje jeftine i povoljne stvari (kao što to vi radite), u redu je osjećati malu ljubomoru, jer tko ne bi želio posve novi smartphone ili skupocjenu robicu. Ovo je situacija u kojoj se morate sami hrvati sa vlastitom ljubomorom. Zapamtite, on vas voli takvu kao što jeste. Ako ne počne prigovarati što kupujete i nosite jeftine stvari, sve je u redu.

7. Kada vaš partner provodi više vremena s prijateljima nego s vama

Ako primjetite da vaš partner provodi više svog slobodnog vremena sa svojim dečkima nego sa vama, nemojte odmah sebe kriviti što ste ljubomorni. Umjesto ljubomornih ispada ili pak zatvaranja u sebe, recite svom partneru da se osjećate usamljeno jer nedovoljno vremena provodite s njim. Vi biste mu ipak trebali biti prioritet, a ne njegovi dečki.

 

 

One Response to 7 puta kada je ljubomora posve u redu

  1. bubice Svibanj 26, 2019 at 1:02 pm

    Ima osoba koje su toliko ljubomorne da se to graniči sa ludilom. Vjerujem jako iscrpljujuće iskustvo ko kog je imao:)

    Odgovori

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *