Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 tajni super sretnih parova

sretni_parovi_Kako funkcioniraju sretni parovi? Pronašli smo 10 iznenađujuće netipičnih savjeta koji će vam pomoći da imate sretan brak ili vezu.

Pretvarajte se da se upravo upoznajete

Bilo da ste bili zajedno već šest mjeseci ili šest godina provedite povremeno neko vrijeme kao da tek počinjete izlaziti. Pitajte ga što misli o toj televizijskoj seriji ili što bi napravio kada bi dobio novac na lutriji. “Tijekom vremena, parovi se prestaju međusobno ispitivati jer misle da već razumiju jedan drugoga”, kaže Terri Orbuch, autorica „5 jednostavnih koraka da se vaš brak pretvori iz dobrog u izvrsnog“. Baš zato što se svi mi dalje mijenjamo i razvijamo, mala dnevna provjera kao što je ova je ono što vašoj vezi najviše treba

Njegujte svoj prijateljski odnos

Prema istraživanjima, raspad brakova bliskih prijatelja povećava vaše izglede za razvod čak za 75 posto. “Neki ljudi vide tuđi razvod kao ideju da promijene svoj život”, kaže studentica i koautorica knjige Rose McDermott. No, kada se potiče prijatelje da ostanu zajedno (naravno, u sretnom braku), to pozitivno utječe i na vašu vezu.

Kupujte grudnjake (zajedno)

Zaboravite cvijeće, feminizam je nova romansa, kažu stručnjaci sa Sveučilišta Rutgers u New Jerseyu. Muškarac feminist pridonosi boljoj kvaliteti veze, a muškarci s feminističkim ženama doživljavaju više seksualnog zadovoljstva i stabilnost odnosa. Muški feministički partner može povećati ženinu sposobnost da ostvari svoje vlastite ciljeve i ambicije u karijeri. Plus, te žene više iniciraju seks, na što se muškarci neće žaliti.

Nemojte iznenadno osvojiti Oscara

Iznenadni jednostrani uspjeh može staviti pritisak na romantično partnerstvo. Povećana stopa razvoda može biti zbog muža koji se osjeća zasjenjenim s uspjehom svoje supruge. S druge strane, žena može biti nezadovoljna sa partnerovim uspjehom, te ju to može potaknuti da iziđe iz takvog odnosa. Pokušajte ostati na istoj razini: Potičite i slavite uspjehe svoga partnera, velike ili male, ali isto to i druga strana mora raditi.

Tweetajte odgovorno

Imajući vaše oči zalijepljene na zaslonu smartphona nećete baš doživjeti romantiku. Budite sigurni da  sklonost prema tehnologiji (Facebook, Twiter…) uzima vaše vrijeme koje je bolje provesti razgovarajući s partnerom oči u oči.

Zadržite zamjerke

Nemojte da svađa oko jedne stvari preraste u svađu oko druge. Ako već raspravljate oko novca, nemojte dozvoliti da se konflikt prenosi i na njegove čarape koje često ostavlja na podu kupaonice. Također, pazite da vas loš dan na poslu ne posvađa – ako vaš partner doma dođe iznerviran, pružite mu podršku, nemojte ga okrivljavati za stanje u kojem se nalazi.

Kontrolirajte unos alkohola

Svaki odnos će biti potresen ako se miješa previše alkohola, ali istraživanja pokazuju da mladi koji piju žestoko (što znači, četiri ili više pića jednom prilikom za žene, pet ili više za dečke) imaju manje šanse da će se vjenčati.

Budite ljepotica svojoj zvijeri

Veze u kojima on ima pivski trbuh, a ona je prava ljepotica, traju duže! U skladu sa istraživanjima, ako je muškarac oženjen za atraktivnu ženu, njihov brak će (duže) trajati.

Ograničite svoje pomake

Ako se Jennifer Aniston i Ashton Kutcher redovito pojavljuju na vašem malom ekranu, pazite – romantične komedije mogu podstaviti nerealna očekivanja, što može dovesti do nepotrebnih patnji. Uspoređivanjem sebe sa drugima je recept za bijedu.

Razbacajte plahte po sobi barem jedanput tjedno

Samozadovoljavanje vas neće dovesti do sreće, u dvoje je bolje. Seks povećava obostranu radost i zadovoljstvo te emocionalno zbližava.

Mel

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *