Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zvijezde pjevaju u čast ulaska u EU

Republika Hrvatska od 1. srpnja 2013. godine ulazi u veliku zajednicu Europske unije. Kako taj događaj znači veliku prekretnicu za našu zemlju, Agenzia Ragusa je htjela dati i svoj mali doprinos te hrvatskim građanima na jedan zabavan, ležeran način približiti zemlje EU te istovremeno Europi predstaviti našu turističku i gospodarsku ponudu te prirodnu i kulturnu.
Budući da Hrvatska postaje 28. zemlja članica EU, projekt smo i nazvali „28 Stelle”. Sam projekt prolazi kroz ukupno 28 gradova i to kroz 27 gradova Hrvatske te se održava i u gradu Trstu u susjednoj nam Italiji.
U vremenu od 1. do 30. lipnja 2013. godine, u gradovima kroz koje prolazi projekt održavat će se prigodni sajmovi gdje će se izlagati autohtoni hrvatski proizvodi te proizvodi iz zemlje Europske Unije, predstavljati turistička ponuda Hrvatske i zemalja Europske Unije. U zabavnom dijelu 6-satnog programa publiku i goste zabavljat će brojna renomirana glazbena imena iz Hrvatske te gosti iz zemalja europske zajednice.

28 stelleProjekt ‘28 Stelle‘ zabavit će i informirati građane Hrvatske

Pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, početkom lipnja kreće velika turneja domaćih i europskih glazbenika koji će hrvatskim građanima na zabavan način približiti države EU kojoj se priključujemo, a istovremeno se promovira hrvatska turistička i gospodraska ponuda te prirodna i kulturna baština.
- Draga su mi sva mjesta u kojima ćemo nastupiti, nikad nisam pravio razliku između malog i velikog grada. Radujem se susretu s publikom – kaže Oliver Dragojević, jedna od zvijezda koja će zapjevati u čast ulaska u EU.
- Izuzetno sam sretna i počašćena pozivom što sam dio ove fantastične glazbene ekipe i na koncertima koji se organiziraju sjajnim povodom. Nadam se da ću jednako uživati kako u prelijepim hrvatskim gradovima, tako i u muziciranju kolega koji su svaki za sebe vrhunski umjetnici, istaknula je Neda Ukraden.
Turneja istovremeno počinje na sjeveru i jugu Hrvatske – a proći će kroz Vukovar, Dubrovnik, Belišće, Korčula, Sisak, Slavonksi Brod, Supetar, Požega, Hvar, Veliko Trojstvo, Split, Koprivnica, Trogir, Krapina, Šibenik, Varaždin, Zadar, Karlovac, Gospić, Novi Vinodolski, Poreč , Zagreb i finalno – Trst. U gradovima kroz koje se prolazi održavat će se gospodarski sajmovi autohtonih hrvatskih proizvoda te koncerti na kojima će publiku zabavljati renomirana glazbena imena iz Hrvatske te gosti iz zemalja Europske unije. Potrvrđeni je sudjelovanje Olivera Dragojevića, Danijele Martinović, Petra Graše, Gazda, Nede Ukraden, Baruna, Novih fosila, Matka Jelavića, Dalmatina, Slavonskih lola, Mile Hrnića i klape Ragusa, Zlatka Pejakovića, Ivana Volarića Zaka, Krunoslava Kiće Slabinca, klape Sv. Florijan, TS Zvona, Lepih cajti, Viktorije Kulišić Đenke, Nenada Kumrića Charlie, dok iz Europe dolaze Navihanke, Kate Ryan, Al Bano, Schürzenjager, Olson brothers te Die Grübertaler
Turneja započinje 01. lipnja u Vukovaru i Dubrovniku, dok će se veliko finale održati 30. lipnja u Zagrebu i Trstu. Događaji će se odvijati simultano u jednom gradu na sjevernoj ruti te jednom gradu južne rute uz izravan TV prijenos na internet televiziji RTV Stella, čiji se program može pratiti na stranici www.ragusa-stella.com i drugim TV kućama u Hrvatskoj i EU. Voditeljice prijenosa bit će Barbara Kolar i Vlatka Pokos. Za sve posjetitelje ulaz će biti besplatan u svim gradovima.
Osim svog promotivnog karaktera, projekt “28 Stelle” ima i humanitarni karakter pa će se 3% od prikupljenih sredstava iz ugostiteljske ponude uplatiti na ime Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Hrabro dijete” iz Nove Gradiške, dok će 1% prikupljenih sredstava ići projektu “Asistent u nastavi” grada Vukovara koji pomaže djeci s posebnim potrebama i 1 % ukupnih prihoda projektu za razminiranje Ličko-senjske županije.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *