Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zašto je čokolada zdrava?

cokolada_zvecevo2Čini se kako postoji razlog zbog kojeg bismo trebali uživati u čokoladi (osim očitog razloga- jer je preukusna).
Nedavno je studija objavljena u The Journal of Nutrition otkrila kako su ispitanici koji su tamnu čokoladu konzumirali tri mjeseca, imali bolju teksturu kože i otpornost na UV zrake od ispitanika koji su pili kakaovac koji je sadržavao samo male primjese antioksidansa.
Iako je studija preliminarna, većina flavonoida apsorbira UV svjetlost, što je, prema mišljenju znanstvenika, odigralo glavnu ulogu u zaštiti kože od opasnih i štetnih zraka. Studija je također nastavak jedne ranije objavljene studije koja je pokazala iste rezultate o djelovanju čokolade.
No, studija ne govori kako nužno morate piti kakaovac kako biste imali koristi od njega. Konzumiranje samo nekoliko kockica tamne čokolade dnevno, može vašu kožu učiniti mekšom i otpornijom na razorno djelovanje UV zraka.
No, dok konzumacija čokolade čini kožu mekšom, ona ne pruža adekvatnu zaštitu od sunca, stoga se ipak morate zaštititi kremama za sunčanje.
Hoćete li sada jesti više čokolade?

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *