Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

XD Xenia Design na svjetskom tržištu

Xenia Design6

Nakon spektakularnog završetka ovosezonskog Schwarzkopf Cro A Porter-a, modne priča naših dizajnera ne prestaju jer one žive svaki dan. Tako je snimljena kampanja za XD Xenia Design – Imam XD dimenziju SS2014

Modna dizajnerica i osnivačica ovog brenda, Ksenija Vrbanić, u modnom je svijetu poznata i jedinstvena po inovativnim idejama i tome što je uspjela razinu dizajnirane autorske kolekcije podići na industrijsku, pri čemu se misli na kvantitetu koja omogućava tehnološki visoku kvalitetu.

Njena najnovija kolekcija, za proljeće/ljeto 2014. , koju je predstavila na ovosezonskom Schwarzkopf Cro A Porter-u i koja je također predstavljena u većem dijelu svijeta, naći će se od proljeća u 110 trgovina diljem svijeta.  To je do sada najveća narudžba na što je tim koji stoji iza imena XD Xenia Design iznimno ponosan.

Xenia Design7 Xenia Design10 Xenia Design9 Xenia Design8 Xenia Design4 Xenia Design3 Xenia Design2 Xenia Design1 Xenia Design Xenia Design11

Radi se o vrlo nosivoj i funkcionalnoj kolekciji koja se sastoji od puno odvojenih komada koji se mogu međusobno kombinirati i različito stilizirati.  Prevladavaju crna i bijela boja kao baza kolekcije, a uz to, kao naznaka trenda za sljedeće ljeto, intenzivne boje poput kobalt plave, pinky i zelene.

Ljeto zahtjeva pojednostavljenje koncepta oblačenja što XD Xenia Design postiže komadima čija dramatičnost ne proizlazi iz ukrasa ili detalja već iz apstraktne siluete. Izvanredne strukture postignute su korištenjem tkanina različitih tekstura. Minimalizam kao stav ovog brenda jasno je izražen kroz jednostavne, ali savršeno skrojene komade.

Make up prati neo minimalističku priču same kolekcije pa je tako naglasak na očima na kojima je korišteno puno tuša te su naglašene i gornje i donje trepavice, dok su usta neutralna.  Kosa je nakon feniranja i peglanja zalizana unatrag kako bi se dobio avangardni efekt.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *