Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Veza između oca i kćeri posebna je!

tateMame nas uče da budemo nježne, a tate da budemo jake!  

Veza između oca i kćerke posebna je i ona ima veliku ulogu u životu svakog ženskog djeteta. Iako majke imaju najjaču i jedinstvenu vezu s djecom, ima nešto zaista posebno u odnosu oca i kćeri što u velikoj mjeri utječe na živote ženske djece.

Očevi su prve muške figure u životu žene, oni su njihovo sigurno utočište i oslonac. Dok nas mame uče da budemo nježne, očevi nas uče da budemo snažne. Oni nas uče da budemo radoznale i da nikada ne odustajemo, koliko god nam se nedostižno činilo.

Dok nas i mame i tate uvijek uče kako da pomičemo vlastite granice, majke su uvijek one koje više paze da na tom putu ne dođemo u rizične situacije, dok nas očevi potiču na napredovanje koje nekada zna biti ishitreno kakva i muška priroda zna biti. Očevi su ti koji nas savjetuju da učimo na vlastitim greškama. Nažalost, nemaju sve žene priliku odrasti uz brižnog i dobrog oca, ali ipak očevi su  jedne od najvažnijih figura u životu svake žene. Isto tako, imaju velik utjecaj na emocionalan razvoj svojih kćeri. Žene koje imaju blisku vezu sa ocem imaju manje šanse razviti psihološke i emocionalne poremećaje te su rjeđe sklone depresiji i anksioznosti. Zbog toga, žene koje su imale prisniji odnos sa ocem socijalno su kompletnije, sigurnije u sebe i psihički jače osobe.

U prošlosti su očevi uglavnom bili zaduženi da osiguraju obitelj, dok su majke bile te koje su odgajale djecu. U današnje vrijeme očevi igraju ključnu ulogu u odgoju jer odgoj nije samo odgovornost majke.

Otac treba stvoriti sigurno i zaštitničko okruženje za svoju kćer, ne samo fizički već i emocionalno.  Svi smo mi produkt onih koji nas odgajaju i svi smo skloni biti prisniji s ljudima koji su nam poznati. Zbog toga se žene uglavnom udaju za muškarce koji nalikuju njihovim očevima. 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *