Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Uspjeh žene utječe na mušku psihu

uspjehVelik broj muškaraca teško se nosi s činjenicom da njihova ljepša polovica zarađuje više od njih. 

Istraživanje koje je počelo 2001., a trajalo je sve do 2015. godine, pokazalo je da su u obiteljima gdje zarađuje samo jedna osoba, muškarci često emocionalno nestabilni.

U istraživanju je sudjelovalo više od 6000 sudionika, a istraživanje je pokazalo kako su muškarci jednako nezadovoljni kada su oni jedini koji zarađuju, kao i kada njihova supruga zarađuje više od njih.  Zanimljivo je to da se razina stresa kod muškaraca smanjuje ako žena doprinosi 30 do 40% budžeta.

No, ako žena zarađuje dosta više od svog muškarca, to može biti iznimno stresno za njega, a taj stres može dovesti do problema u obitelji. Također, istraživanjem se saznalo kako muškarci nisu imali problema s tim da žena zarađuje više u razdoblju prije nego što su se odlučili vjenčati.

Danas je sve više slučajeva u svijetu gdje žene zarađuju više od svog partnera, a ova činjenica uvelike utječe na fizičko i psihičko zdravlje jačeg spola.

Isto istraživanje pokazalo je kako čak 90% žena uopće ne primjećuje koliko su njihovi supružnici depresivni zbog toga. Isto tako, ne obraćaju pažnju na njegovu razdražljivost, raspoloženje i tjeskobu jer vjeruju kako je sve u redu. Na osnovu ovog istraživanja može se zaključiti kako uspjeh žene u velikoj mjeri smeta muškarcima i utječe na njih, bez obzira što oni to često ne žele priznati.

Razlog takvog ponašanja je u odgoju, većina muškaraca odgojena je na način da razmišljaju kako su oni ti koji trebaju više zarađivati i teško prihvaćaju činjenicu da njihova žena zarađuje više novaca od njih. 

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *