Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Seks i muškarci

sex GMMislite da ga poznajete unutar i izvan spavaće sobe? Dok vas ne pogodi velikim priznanjem o seksu koje vas ostavlja da se snađete s tim iznenađenjem. Evo kako se oporaviti:

Volite njegove iznenađujuće seksualne poteze. Način na koji vam priđe s leđa i poljubi vas u vrat dok slažete frizuru, način na koji vas povremeno probudi u ponoć jer jednostavno ne može čekati do jutra ili kako vas iznenada podigne na sebe dok ležite u krevetu… Ali i uz svu tu spontanost postoji jedna razina temeljnog znanja. “Mislite da poznajete njegov seksualni stil, čak i nepredvidive elemente”, govori dr. Pam Spurr, “i upravo tada vas njegova objava može iznenaditi za šest godina.” Stoga budite spremni za krive lopte koje vam može baciti, uz naše stručne vodiče.

Ako je imao mnogo partnerica

Kada se čini kako ima velik broj kostura u svom seksualnom ormaru, ne možete ne propitati njegove kriterije selekcije. I kako je Katharina, 26, iz Bristola, saznala, ne možete se ne zapitati kako se ističete od ostatka djevojaka. “Upoznala sam instruktora ronjenja dok sam bila na Tajlandu”, kaže Katharina. “Ondje je živio godinama i može se reći da je iskoristio oboje, svoju poziciju i stalan protok turista. Kada sam to saznala pitala sam se jesam li ikako bila posebna ili sam još samo jedan zarez na njegovom krevetu.”

SPAŠAVANJE I OPORAVAK Iako bi moglo biti primamljivo ignorirati problem, znajući kako se on osjeća zbog toga što je spavao s toliko žena i što bi vi učinili drugačije je pravi način da nastavite dalje sa životom.

“Pronađite odgovore kako biste ublažili svoje strahove”, govori dr. Spurr. Ona predlaže da se zapitate: “Postoji li razlog zašto je sa svim tim ženama proveo samo jednu noć? Zbog čega bi s vama bilo drugačije? Ukoliko je vaš muškarac uistinu zainteresiran za vas, trebao bi naći način kako da vam pomogne da se osjećate bolje”, kaže dr. Spurr. “Neki muškarci još uvijek jednostavno nisu pronašli pravu ženu, a neki misle da se trebaju što više provesti prije negoli se skrase.”

“Srećom za Katharinu, sve bivše ostale su iza njih kad su otišli s Tajlanda”, kaže dr. Spurr. “Razmišljanje kakve su bile dovest će vas ravno do zida. To je kao da pokušavate zamisliti kakvog je okusa bio svaki obrok ikada pojeden. Ne biste trošili vrijeme na uspoređivanje svog načina kuhanja s nekim drugim da niste i sami kušali njegovo jelo, stoga ne činite to ni sa seksom.” Samo uživajte u onome što vas dvoje imate, jer na kraju krajeva samo to je i važno.

Ako ne želi južnije

Otkriće da se vaš partner ne želi spustiti južnije može vas ostaviti nezadovoljnima. “Primijetila sam kako nije bio nestrpljiv da stavi glavu tamo dolje, stoga sam mu jedne večeri pokušala to signalizirati gurajući mu glavu sve niže niz svoj trbuh”, govori Suzy, 32, iz Londona. „”Bilo je to kao da pokušavam ugurati pluteni čep natrag u bocu s vinom – pitala sam ga u čemu je problem, a on je odgovorio kako mu se jezik umori jer to predugo traje. Ostavila bih ga isti tren da u drugim stvarima nije gotovo savršen.”

SPAŠAVANJE I OPORAVAK Postoje mnogi razlozi zašto muškarci ne vole ovakve stvari, kao što ni žene nemaju pretjeranu želju to činiti svojim partnerima: ne sviđa im se okus, dlačice, osjećaj, higijenski aspekti i drugo. Za Suzyn problem , međutim, postoji rješenje. “Zovu felatio ‘poslom’ zbog toga što ponekad uistinu može biti težak ‘posao’, a tako je i s ovime”, kaže seksualni terapeut dr. Ian Kerner, autor knjige Passionist: The Empowered Woman’s Guide To Pleasuring Her Man. “Držanje jezika izvan usta, stvarajući pritisak, moože ga istegnuti iz njegova slabog privjeska! Dakle radom ruku pokušajte da vas dovede do visoke razine uzbuđenja prije nego li ga pošaljete ‘južnije’. Primite njegove prste i pokažite mu kako da vas dodiruje. Tako ne može biti pregrub. Rabite vibrator prije negoli se on baci na ‘posao’ i za vrijeme, to ubrzava stvari.”

Nije sve probleme lako riješiti kao Suzyn – ako je on odlučan da to nije za njega, možda ćete ga jednostavno morati ostaviti na miru. “Isto kao što bi bilo užasno da vas partner pritišće kako morate otputovati ‘južnije’, isto tako bi bilo užasno da i vi to zahtijevate od svog partnera”, kaže dr. Spurr. “Nitko nema pravo zahtijevati oralni seks. Vi ste, međutim, sami zaduženi za svoj seksualni život, stoga se morate jasno izraziti kako je to najbolji način da doživite orgazam. Stoga, ukoliko nije voljan barem pokušati, trebalo bi mu biti jasno da će vas teže moći zadovoljiti.”

Ako se igra sam, čak i pred vama

Tiho dahtanje, on uživa u tajnim sastancima s gospođom Palm i njenih 5 kćeri dok vi nevino spavate kraj njega. Jezivo ili što? “Totalno me izbezumilo kada sam shvatila da se samozadovoljava dok misli da ja spavam”, kaže Shawna, 28, iz Brightona. “Ako nije razmišljao o nekom drugom, zašto nije želio spavati sa mnom?”

SPAŠAVANJE I OPORAVAK Ovako to izgleda: za njega, seks s vama je kao važna nogometna utakmica, sve se vrti oko timskog rada, strategije, vještine, euforičnog osjećaja kada konačno postigne pobjednički gol. Mastrubacija je kao igranje Angry Birdsa ; zabavno je, no zahtijeva malo razmišljanja i gotova je u roku minute (čak i u nekoliko sekundi!). “Mastrubacija nije kao seks, nije bolja ili lošija, ne nužno, to je samo drugačije iskustvo”, kaže dr. Kerner. “Ne postoji na svijetu tako dobar seks koji će muškarca spriječiti da masturbira. Problem je taj što kada to čini vi se osjećate kao da mu niste potrebni. Stoga postavite ne smjernice.”

“Rekla sam dečku da ako želi mastrubirati kada je kod mene, to mora biti zajednički napor”, govori Shawna, “ili to mora sačuvati za svoj krevet.”

Što ako je spavao s prostitutkom

Samo očajni i nesretno oženjeni muškarci spavaju s prostitutkama. Zar ne? Krivo. To je učestaliji slučaj nego što mislite. U stvari, istraživanja provedena 2005. godine su pokazala kako je svaki deseti muškarac platio za seks. “Dečko mi je rekao kako je svatko to učinio barem jednom u životu”, govori Kristen, 23, iz Londona. “Nisam mu vjerovala. Nisam mogla vjerovati da je pao tako nisko da bi plaćao za nešto što može dobiti besplatno. Nije imalo smisla.”

SPAŠAVANJE I OPORAVAK “Odlazak muškaraca na muževne vikende koje provode na mjestima gdje je jeftini seks lako dostupan, ponašanje je koje može postati često”, kaže dr. Spurr. “To ne opravdava ponašanje – mnoge od tih žena su iskorištavane i zlostavljane – no dok možete oprostiti jedno takvo posrnuće, učestalo ponašanje ovakvog tipa moglo bi se pretvoriti u problem. To ukazuje na dublje psihološke i fizičke potrebe koje se ne mogu ili nisu zadovoljene kroz normalan, zdrav odnos. Dakle, način da ublažite svoje strahove – da nije propalica koja ne poštuje žene – jest da saznate kako se on osjeća nakon toga.

“Rekao je kako je bilo očito da ona ne uživa u tome, a to je značilo da ni on ne može”, govori Kristen. “To nije bila intimna veza, ali je bilo funkcionalno i na poticaj prijatelja. To ne smiruje situaciju, ali mi je pomoglo shvatiti zašto je to učinio.”

Ako je on liječeni seksualni ovisnik

Uz mitove poput ‘muškarci misle o seksu svakih sedam sekundi’, bilo bi vam oprošteno ako pretpostavite da je svaki muškarac ovisnik o seksu. “Samo 5 % muškaraca u Velikoj Britaniji su ovisnici o seksu, no za pojedinca pogođenog tom ovisnošću to je veliki problem”, kaže doktor Kerner. “To je potreba za seksom, bez obzira koliko rizično to bilo -  do točke gdje ugrožavate svoju vezu, prijatelje, obitelj, posao, ugled.”

Za Sarah, 29, iz Birminghama, to je počelo raskidati njene poslove. “Osjećala sam se izolirano, jer ljudi nisu razumjeli stanje mog partnera: rugali su se ili pak mislili da pretjerujem”, govori Sarah. ” Istraživala sam i otkrila kako je posrijedi poremećaj koji izaziva kompulzivno traženje seksa gdje god se on može dobiti.”

SPAŠAVANJE I OPORAVAK Kao što je biti alkoholičar ili pušač, biti ovisnik o seksu je nešto čime se ne može upravljati. “Jedan od znakova ovisnosti o seksu je taj da se ne možete emocionalno povezati s partnerom”, govori dr. Kerner. “Stoga, ukoliko vam se može povjeriti, to je odličan znak.” Isto tako, morate vjerovati da vaš seks nešto znači. “Jednostavan način kako postići intimnost tijekom seksa je da gledate partnera u oči, seks gdje ste okrenuti oči u oči idealna je pozicija za stjecanje intimnosti.“

Ako je spavao s muškarcem

Dovoljno je teško natjecati se s ostatkom ženske populacije, no brinuti se gleda li druge muškarce? To je prevelik pritisak. “Imam kratko ošišanu kosu”, kaže Backy, 31, iz Londona. “Zato kada mi je partner rekao za svoja prošla iskustva, odmah sam pomislila da mu se sviđam jer ga podsjećam na muškarca. Tada sam postala paranoična kada je s prijateljima. Šali se sa svojim bliskim prijateljima na način da sam ja pomislila kako imaju nešto posebno s čime se ne mogu natjecati.”

SPAŠAVANJE I OPORAVAK Stara “ti si gay, hetero ili lažeš” ideja je primijenjena na muškarce jer se vjeruje ako je muškarac spreman spavati s drugim muškarcem onda je 100 % gay. “No neki muškarci kao i žene nemaju specifičnu seksualnu orijentaciju – oni biraju pojedince u koje će se zaljubiti”, govori dr. Kerner. “Morate ga upitati zašto je imao želju otkriti vam to, ako je zbog toga što nije siguran tko ga privlači onda je to problem. No ako je to zato što je biseksualan i 100 % predan vama, tada je to razlog za slavlje. Zašto? Jer ako je muškarac voljan sve svoje karte položiti na stol, tada njemu možete vjerovati.”

“I posljednje, prestanite se brinuti zbog kratke kose, malih zvijeri ili onih visoka stasa”, govori dr. Kerner. “Ako ga zanimaju i muškarci i žene tada to što je izabrao vas, između svih žena i muškaraca na svijetu, možete smatrati velikim komplimentom.”

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *