Predstavljamo: Iva Karačić

Samozatajna dizajnerica, unatoč činjenici da se nakon revija na Dreft Fashion Weeku u backstageu doslovno stvori mala vojska obožavateljica koja želi naručiti njene modele pod svaku cijenu, do sada svoje kolekcije nije predstavljala i putem kampanje. Iva je tako ovaj put prije DFWZ-a i svoje revije koja će otvoriti posljednji dan zagrebačkog Fashion Weeka odlučila svima pružiti uvid u svoje ideje za sl. proljeće/ljeto.

 

 

Na pitanje, što možemo očekivati od njene nove kolekcije, skromna Iva koja je diplomirala na Tekstilno – tehnološkom fakultetu i koja je svoj put započela još na studentskim natjecanjima, a kulminirala osvajanjem Mande za najboljeg dizajnera na Fashion Weeku Zagreb 2008. godine izjavila je: „Kolekcija se bazira na asimetričnim krojevima kojima se volim poigravati, rotirati ih i kombinirati na potpuno nepredvidivim mjestima. S jedne strane prevladava totalna asimetrija dok na drugom kraju modela prevladava jednostavnost kao ravnoteža modnoj priči. Modeli su razigrani u svojoj voluminoznosti, jer žene vole nositi lepršave modele izrađene od finih materijala, upravo kao što su i u ovoj kolekciji – svila, viskoza i pamuk. Moja hit boja slijedeće proljeće/ljeto biti će definitivno plava. Plava kombinirana sivo-plavim uzorkom te koraljno plavom bojom.

Iva Karačić ne voli govoriti o imenima svojih kupaca i kroz njih raditi PR. Kaže da su njene žene dovoljno samosvjesne i svoje da ne trebaju isticati što i čiji potpis nose, samo je bitno da se dobro i zadovoljno osjećaju u onom što nose i da kroz odjeću potpisuju sebe. Upravo takva je njena i kampanje, niti pretenciozna niti umjetna već jednostavna i pomalo dokumentaristička.

Prelijepa Rahela Barić, manekenka koja predstavlja upravo sve što Iva smatra ključnim za svoju marku i zrači jednostavnošću i elegancijom bila je idealan odabir za Ivu. Za make up su zaslužne Sara Marđetko i Ana Pečanić za Profokus, dok je za frizuru zaslužan Hair doctors academy.

Prodajna mjesta:
”Think Pink”, Split
”Mari Design”, Rijeka
”B.I.B”, Vinkovci

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *