Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Najbolje čuvana tajna Balkana je Magnifico!

received_10155444612032433Najbolje čuvana tajna Balkana je priča o Magnificu. Riječ je o glazbeniku koji je je super popularan u Sloveniji i Srbiji, ali nakon pjesme „Hir I cam , hir I go“ koju je prepoznala hrvatska publika, nestao je s glazbene scene Hrvatske. Uz autorsku glazbu koja zvukom podsjeća na „Madre Badessu“ Tončija Huljića, veliki uspjeh je postigao skladajući filmsku glazbu primjerice za film ”Montevideo, bog te video“.

O njegovom životu snimljen je i dokumentarac koji publika trenutno može vidjeti na „Solo Positivo Film Festivalu“, međunarodnom festivalu glazbenog dokumentarnog filma koji se trenutno održava na velebnoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila.

Magnifico je slovenski kantautor koji u svoje glazbeno stvaranje vješto upliće humor i ironiju. Nadahnuće glazbom starih šlagera s našeg područja u kombinaciji s latino, reggae, surf glazbom i elementima balkanske etno glazbe, donijelo mu je prepoznatljivost u regiji, ali i izvan nje, kroz više od 30 godina karijere ispunjene hitovima.

O njegovom putu kroz 30 godina glazbene karijere, redateljica Maja Pavlin snimila je dokumentarac s jednim malo drugačijim pristupom.
Na glasu kao sjajan live zabavljač i izvođač, iza kojega je i veliki broj nastupa na najprestižnijim pozornicama regije i Europe.
Ovog ljeta možete ga slušati i na omiljenom Sziget Festivalu, dok će dokumentarac biti prikazan i na DORF-u, a do sada je izdao jedan album pod nazivom “Charlatan De Balkan”.

Pogledajte spot s nama:

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *