Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Minimalizam naš svagdašnji

Kako su nam suvišni detalji postali višak i lekcije kojima nas je vrijeme korone naučilo

Financijske pipe su zavrnute, prijeti nam neviđena ekonomska kriza, a sve oko nas izgleda bolje no ikad. Kako je to moguće? Pa, nakon što smo dosegnuli vrhunac masovne proizvodnje u kojem nam je sve bilo dostupno te se svaki novi proizvod činio prijeko potrebnim, nakon čega bi vrlo brzo skupljao prašinu na policama, došlo je vrijeme koje nas je natjeralo da ga se i riješimo.

Nakon višemjesečnog suočavanja sa svoja četiri zida i masovnim otpadom koji smo tamo taložili, sve se okrenulo u korist minimalizma. Masovno smo bacali suvišne stvari kako bismo dosegli čistoću vlastitog prostora, riješili smo se nepotrebne kozmetike u korist nekoliko kvalitetnijih statement proizvoda, a isto se dogodilo i s modom.

Pa što smo to promijenili u svom načinu življenja?

  1. PREHRANA

Financijska nas je kriza natjerala da se odviknemo od čestih odlazaka u nove, super uređene fast food restorane i prestanemo konzumirati pljeskavice u šarenim pecivima s chia sjemenkama, lanom i ostalim ukrasnim papirom u koji su nam umatali junk-hranu. Umjesto toga, okrenuli smo se kuhanju zdravijih namirnica na kojima su nam zahvalni i tijelo I duh.

  1. TJELOVJEŽBA

Okrenuli smo leđa prostorima koji su trenutno nesigurni za kolektivno zdravlje te smo prostor teretane zamijenili trčanjem vani, planinarenjem ili bicikliranjem. Češće boravimo u prirodi, a na tome nam je imunitet neizmjerno zahvalan.

  1. MAKE – UP

S obzirom na to da više nema potrebe za napadnim make-upom i tehnikama kojima su nas posljednjih godina učili svi tutoriali, vratili smo se kvalitetnoj hidratantnoj kremi, maskari, urednim obrvama i neizostavnom crvenom ružu. Prirodna ljepota opet je u modi!

  1. MODA

Svakotjednim trendovima kojima su nas naučile masovne modne grupacije rekli smo zbogom. Sada više nema prostora za novu boju koja će jedan mjesec biti hit, a drugi postati neukusna ili za čizme s biserima i dijamantima. Ove je sezone u modi slow-fashion, komadi koje ćemo moći nositi godinama! Voila!

Unatoč tome što smo nemoćni planirati sljedeći mjesec i nestrpljivo čekamo kraj trenutnog načina života, pandemija nas je natjerala da se suočimo s onim što nam je stvarno potrebno te da naučimo cijeniti kvalitetu i praktičnost. Ovo znanje moramo prenijeti i na doba koje nas čeka, “kada sve opet bude kao prije”.

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *