Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Meshuggah zapalili Tvornicu

Sinoć ( 29.04.) je u Tvornici Kulture bilo opako vruće. Nešto iza 20h lagani upad, ekipa se skuplja i iščekuje prvi bend Decapiteted, poljski death metalci.

Decapitated slove za predvodnike nove death metal struje, a njihov debi album iz 2000. Winds of Creation, kojeg je producirao Piotr Wiwczarek iz grupe Vader, zbog kombinacije brutalnosti i tehnike izazvao je pravu mini-revoluciju na death metal sceni te Decapitatedprometnuo u predvodnike nove generacije deatha. Jednak uspjeh postigli su drugim albumom Nihility (2002), nakon kojeg je uslijedila velika euro-američka turneja na kojoj je Decapitated i na pozornicama dokazao o kakvom se sjajnom bendu radi

I dečki su se stvarno pokazali odlični!  Pravi metal spektakl!

Nakon nešto manje od sat vremena , stage je ostao prazan, počele su pripreme za Meshuggah!

Alfa i omega benda je gitarist/pjevač Jens Kidman, a s njim je od samih početaka i gitarist/back vokal Fredrik Thordendal. Bubnjar Tomas Haake ima staž u bendu dug 22 godine, a gitarist Mårten Hagström dvije manje. Najkaraći staž ima basist Dick Lövgren koji je u bend došao 2004. godine.

Trenutno jedan od najzanimljivijih i sviralački najkvalitetniji metal bend na svijetu. Tvornica je postala u jednom trenutku premala za svu tu ekipu.

Bend je počeo sa svirkom točno u 21:45 i završio koncert oko pola noći.  Nema te stvari na koju ekipa nije odvalila.

Što god je Meshugahh sinoć odsvirala – prošlo je euforično, atmosfera je bila užarena. Ekipa je hand bangala na svaku stvar, odlično je vidjet iskreno uživanje u koncertu.

Sve u svemu – odličan koncert !

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *