Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Likovi iz bajki u Lekeniku

SAMSUNG CSC

Ovog vikenda SOS Dječje selo Lekenik ponovo je postalo pozornica na kojoj su oživjeli likovi iz brojnih bajki i priča. Od podneva u subotu pa sve do podneva u nedjelju, 24 sata su neprekidno čitane bajke, a osim nazočnih, čitali su ih i brojni gosti iz cijele Hrvatske i inozemstva putem videolinka. Književna manifestacija, Milenijsko čitanje bajki tradicionalno već petu godinu okuplja više od 500 čitača.

„Bajke nas vode kroz različite avanture i to na najsigurniji način – kroz fantaziju. Osim toga, bajke imaju ulogu da oslobode dječju maštu te su važne za njihov razvoj, jer glavni likovi – od kojih su mnogi djeca – pokazuju osobine i sposobnosti da se uvijek izbore i na kraju pobjede. Bajke će postojati uvijek. One se zapravo stalno mijenjaju i prilagođavaju aktualnom vremenu”, istaknuo je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

U Milenijskom čitanju bajki sudjelovalo je gotovo pet stotina čitača, djece i odraslih, a videolinkom pridružili su se i čitači s drugih kontinenata, djeca iz osnovnih škola prijatelja SOS Dječjeg sela Lekenik, dječjih vrtića te mnogi književnici, umjetnici i osobe iz javnoga, kulturnoga, sportskoga i političkog života, koji su zajedno s djecom čitali bajke na jezicima zemalja iz kojih dolaze.

SAMSUNG CSC

Prijatelji Sela i zaljubljenici u pisanu riječ koji nisu mogli doći u Lekenik, slali su svoje zvučne i video uratke pa su tako, uživo putem interneta, u Milenijskom čitanju bajki sudjelovali i „gosti“ iz Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Slovačke, Albanije i daleke Kine.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *