Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Krem juha od graška

Sinisa_Skender_KukiSiniša Škender – Kuki, službeni  kuhar Hrvatske skijaške reprezentacije, za glam.hr skuhao je prefinu juhu od graška. Ovo toplo predjelo, idealno za hladne jesenske dane, možete poslužiti i kao glavno jelo, s obzirom da se sastoji od bogatih i hranjivih sastojaka.

Za pripremu juhe potrebno je

0.5 kg graška smrznutog ili svježeg

0.2 kg krumpira

O.1o kg crveni luk

3 češnja češnjaka

0.5 litre Mlijeka

0.10 litre vrhnja za kuhanje

Priprema

u lonac stavimo malo maslinovog ulja i upalimo da se masnoća zagrije.

-zatim na masnoću stavimo crveni luk koji smo prethodno očistili i narezali na kockice.

-kada se luk izprži dodamo mu češnjak,krumpir(koji treba oguliti i narezati na kockice) i grasak.

juha_1-sve to lagano treba prodinstati i lagano doljevati tekucinu,prvo vodu a onda mljeko uliti.

-sve to treba prokuhati oko 30 minuta.

-skinuti sa vatre i propasirati štapnim mikserom .

-lonac zatim vratimo na štednjak ,dodamo slatko vrhnje za kuhanje.

- sve to začinimo sa soli i paprom te prokuhamo jos 5 minuta

-zatim poslužimo.

Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *