Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Kako biti posve gola i posve zadovoljna time?

Uvijek slušamo o tome kako možemo imati bolji seks, bolji orgazam ili bolju vezu. Ali koliko često zapravo čujemo one sitne detalje koji bi nam objasnili kako da sve te bolje stvari i dostignemo?

Donosimo vam 7 načina koji će vam pomoći da se bolje osjećate goli te da budete zadovoljniji svojim nagim tijelom u krevetu jer život je prekratak za nesigurnosti!

Zamislimo sljedeće: počeli ste izlaziti s novim frajerom. Do sada ste se jedino ljubili, ali stvar se polako zahuktava i sve ste bliže trenutku kada ćete skinuti svu odjeću sa sebe. Međutim, tu vam se događa blokada; počnete razmišljati o svom trbušćiću ili nesretnom celulitu i cijela ideja o strastvenom klinču vam počinje zvučati sve manje privlačnom. Ne možete reći da mrzite svoje tijelo, ali postoje područja koja stvarno ne volite, zar ne?

Situacija u kojoj ste se našli bliska je gotovo svim ženama. Užasno je kada manjak samopouzdanja uguši uzbuđenje…

Fizički ideali koji se nameću ženama doslovno su suludi i gotovo nemogući, a još teže je ignorirati ih. S druge strane, posve se riješiti nesigurnosti u vezi vlastitog tijela vrlo je teško moguće, ali postoje načini kako da tu nesigurnost ublažite.

Osjećajte se seksi dok se spremate

samopuzdanje01-šminkanjePostoji li određena beauty rutina koju naprosto obožavate raditi? Ne zato što se osjećate kao da ju morate raditi, već zato je što vam je ona autentično zabavna. Primjerice, volite li četkati svoju kosu i stilizirati frizuru? Nanositi savršen potez tušem? Utrljavati losion po cijelom tijelu? Ključna riječ je „autentičnost“. Postoji velika razlika između „Moram se našminkati jer inače izgledam prestrašno!“ i „Osjećam se tako seksi kada nosim svoju omiljenu nijansu crvenog ruža!“. Ako uživate u procesu spremanja i uređivanja, kasnije ćete osjećati puno veće samopouzdanje.

Brinite se o svom tijelu

samopouzdanje02-pole-dance-ples-na-šipciOdrastajući i sazrijevajući u sadašnjem društvu, često zaboravimo da ne trebamo imati tijelo poput Beyonce da bismo bile atraktivne. Potrebno je razviti zdravu vezu sa vlastitim tijelom. Pokušajte pronaći načine kako da se brinete o svom tijelu i šaljete mu poruku kako zaslužuje ljubav i tetošenje. Možda je to odlazak na masažu ili manikuru. Također, preporučamo i da pomičete svoje tijelo na načine u kojima uživate. Cilj nije izgubiti kilograme već osjećati se ugodno u vlastitoj koži. Upišite se na neki ples, jogu, trčanje, plivanje… Isprobajte u čemu najviše uživate!

Priredite scenu

sampouzdanje03-soba-seksi-atmosfera-interijer-spavaća-sobaNe mislimo da priredite show kraljice drame, već da stvari posložite onako kako vama odgovaraju kako biste se osjećali ugodno, sigurno u sebe i smanjili strahove. Primjerice, zašto ne biste investirali u prigušivače svijetla ili one žarulje koje raspršuju meko svijetlo? Takva prigušena, seksi rasvjeta laska vašoj figuri. Možete si nabaviti i male lampe za noćne ormariće ili čak svijeće. Ne zaboravite ni na glazbu koja će vas opustiti i pomoći vam da se osjećate seksi i samouvjereno.

Uložite u dobro donje rublje

samopouzdanje04-donje-rublje-lingerieDobro donje rublje ima često podcjenjenu moć podizanja samopouzdanja. Važno je pronaći rublje koje će naglasiti vaše adute i odražavati vaš stil. Kada razmišljaju o dobrom donjem rublju, mnoge žene zapravo misle na Victoria’s Secret, ali to je takva šteta budući da VS definitivno nije za svaku ženu. Postoji toliko zanimljivih i raznolikih stilova – minimalistički, dječački, pin-up ili burleska… Odaberite ono u čemu se osjećate seksi, ali i ugodno!

Ne ispričavajte se zbog svog izgleda

Mnogo žena je toliko nesigurno zbog svog tijela da kritiziraju ili pronalaze isprike čak i prije nego što svuku odjeću sa sebe. Ne radite to! Nemojte spuštati same sebe ispred svojih partnera. Ne ističite svoje mane. Ne spuštajte se „šalama“ na račun svoga tijela. To je nepotrebno, okrutno i privlači pažnju vašeg partnera na stvari koje on sam zasigurno ne bi primijetio.

Podsjetite same sebe na ono što je bitno

Ako se ulovite da razmišljate kritički o sebi i svom tijelu, podsjetite se što vam je doista bitno u ulaženju u intimne odnose s vašim partnerom. Recite si nešto poput „Želim biti posve svijesna i prisutna dok sam sa svojim partnerom, umjesto da se zapletem u svojim kritičkim mislima“ ili „Umjesto da kritiziram samu sebe i tražim si mane, radije ću se fokusirati na to koliko je ovo dobro!“.

Vi ste zapravo vaš najveći neprijatelj

Mi žene znamo biti toliko zle prema sebi, a posebno prema našem tijelu. Niti jedan seksualni partner kojega ste u životu imale nije bio ni upola toliko kritičan prema vašem izgledu koliko ste vi same. Sa svakim komadom odjeće kojega skinete sa sebe, izglednije je da vaš partner pomisli „Ooo da!“ nego „Hmm, njezine nadlaktice su mi nekako mlohave“.

Zapamtite da je ipak najbitnije da se zabavite!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *