Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

„Hiljade pahulja bijelih“ za Kemala Montena

hiljade_pahulja_bijelih_6Veličanstvenim koncertom „Hiljade pahulja bijelih“, održanom sinoć u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog brojne kolege, izvođači i prijatelji pjevali su u čast Kemala Montena. Sutra, 21. siječnja prva je godišnjica smrti ovog legendarnog sarajevskog kantautora koji je svojim pjevanjem i nezaboravnim pjesmama dotaknuo brojna srca.

Koliko su ga voljele kolege, ali i publika, bilo je vidljivo i jučer, jer publika kao ni mnogi izvođači na sceni nisu mogli suspregnuti suze. Nisu ni htjeli. U Montenovu čast nastupilo je dvadesetak izvođača: Boris Novković, Dražen Žerić Žera, Tarik Filipović, Tereza Kesovija, Teška industrija, Željko Bebek, Danijela Martinović, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Paula Jusić, Max Hozić, Luka Bulić, Amir Kazić Leo i drugi. Kemalu u čast pjevale su i brojne regionalne zvijezde Halid Bešlić, Željko Samardžić, Saša Matić, Hari Varešanović i Ismeta Dervoz.

hiljade_pahulja_bijelih_1posebnim aranžmanima i u posebnom ozračju ponovo su u prepunoj dvorani Lisisnki odjekivali nezaboravni Kemini hitovi „Nije htjela“, „Daleko“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Jedne noći u decembru,“ „Sarajevo, ljubavi moja“ i ostali. Poseban trenutak večeri bio je izlazak Gabi Novak koja je otpjevala pjesmu „Pamtim samo sretne dane“ dok je na video platnu bila slika dvojice velikih kantautora i prijatelja Arsena Dedića i Kemala Montena.

U publici je sjedila i Kemina obitelj, supruga Branka, kćer Adrijana te sin Đani, u čije ime se zahvalila Paula Jusić, Kemina dugogodišnja suradnica i prijateljica obitelji, na dirljivoj večeri kojom su pokazali da omiljeni Kemo neće nikada biti zaboravljen.

 

Foto: press

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *