Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Dobro se dobrim vraća, zar ne ?

Akcija za samohranog oca u invalidskim kolicima (paraplegija) i njegovu bolesnu šestogodišnju kčerkicu!!!
Dvije divne dame, Rajka Muhić i Branka Zorić Cindrić pokreću humanitarnu akciju za samohranog oca koji je u invalidskim kolicima. Ima 30 godina i nemože pokrenuti noge (potpuna oduzetost donjeg dijela tijela), inkontinentan je i brine se o svojoj šestogodišnjoj kčerkici koja svako malo pada u šečernu komu. Supruga ih je ostavila da se brinu sami o sebi. Otac je dobio skrbništvo nad kčerkom.
Godine 2007. pao je sa krova te zadobio ozljede leđne moždine praćene paraplegijom, ozljedama toraksa i slezene.
Situacija je toliko nevjerojatna da graniči sa nestvarnim. Curica ide u vrtić samo na 4 sata jer se tete boje njezine bolesti. Strah ih je kada padne u šečernu komu, boje se za njezin život i dogovorili su se da će biti u vrtiću pola radnog vremena. Djevojčici je 2011. godine dijagnosticirana šečerna bolest tip I te je stavljena na inzulinsku terapiju.
Tata je cijelo vrijeme doma, međutim kako je samohrani roditelj apsolutno sve obavlja po kući, vrtu, okučnici i vodi kčer u vrtić. Od toliko posla već su mu invalidska kolica u raspadnom stanju a druga dobiva tek slijedeće godine. Kaže da pelena i katetera za sebe ima dovoljno ali za curicu mu svaki mjesec ponestane cca 80 trakica za mjerenje šečera.
Ovoj maloj i nadasve hrabroj obitelji je najviše potrebna hrana, higijanske potrepština, odjeća za curicu, invalidska kolica za tatu, računalo ili laptop, perilica za rublje, štednjak.
HRANA: Sva hrana, nisu izbirljivi, međutim poželjna je hrana koju može jesti i malička a to je hrana za šečernu bolest tip I.
HIGIJENSKE POTREPŠTINE: Četkice za zube, brijači pribor, dezodorani, gel za tuširanje, šampon, prašak za veš, omekšivač, štapići za uši, kreme ili losijon poslije brijanja, kaladont, sapuni, kozmetika za dijete, toaletni papir, maramice, vlažne maramice itd…
OSTALO: Invalidska kolica (natkoljenice 45cm, sjedište – širina 45cm, dužina 43cm, naslon 35cm), perilica za rublje, računalo ili laptop, štednjak na plinsku bocu, trakice za mjerenje šečera za aparat OPTIUM XCEED, vitamini za curicu, magnezij, kalcij. Podizači imuniteta.
U prilogu osim slike koju uvijek stavljamo, postavljamo  pismo od oca u kojem se vide njegova primanja od 2200 kn, kakvi su im uvjeti života itd, zatim otpusna pisma kao dokaz njihovih bolesti i invaliditeta.
“Vjerujemo da ćemo im zajedničkim snagama i dobrom voljom vratiti vjeru u život i olakšati im barem malo njihovu niti malo zavidnu situaciju.” kažu Rajka i Branka.

Svi koji su voljni pomoći i sudjelovati u ovoj akciji možete se javiti na e-mail :suzana.svecnjak@gmail.com

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *