Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Djetinjstvo utječe na odabir partnera

Ljubav je najčarobnija emocija koju možete doživjeti i osjetiti, ona je dar života. Ljubav nas tjera da budemo bolji ljudi, tjera nas da se razvijamo i budemo najbolja verzija sebe.

Tijekom života naše rce uči rasti na osnovu različitih iskustava s različitim ljudima. 

screen-00.14.17[30.03.2019]Ponekad ne razumijemo razlog zbog kojeg smo odabrali određenu osobu kojoj želimo dati sebe i s kojom želimo doživjeti sve najljepše emocije. Vežemo se za osobu, a da ni sami ne znamo razlog, a često to radimo nesvjesno.

Isto tako, često se pitamo što je to što nas tjera da volimo nekoga i da mu posvećujemo svu svoju pažnju i vrijeme.

Odgovor možemo potražiti u našem djetinjstvu i percepciji ljubavi koju smo imali kao dijete. Često u odrasloj dobi biramo osobu sličnu onoj koja nas je obilježila u određenom trenutku našeg života. To mogu biti naši roditelji ili naše braće i sestre.  

Velik broj istraživanja pokazalo je kako mi zapravo nesvjesno biramo osobu koja je poboljšana verzija naših roditelja. Zbog toga se uspijevamo povezati s tom osobom na jednoj višoj razini. To je zapravo razina na kojoj se nismo uspjeli povezati s roditeljima u djetinjstvu, a nedostajalo nam je.

Kada smo u potpunosti zaljubljeni u partnera, doživljavamo ga kao srodnu dušu sličnu nama koja obogaćuje našu dušu svojim različitostima. Na taj način od svog partnera učimo i razvijamo vlastite potencijale i kvalitete koje do tada nisu dolazile do izražaja.

Ljubav nas čini boljim osobama, stoga, moramo biti zahvalni osobi koja je u nama probudila ljubav. 

Ljubav možemo smatrati avanturom bez kraja jer će naš voljeni partner uvijek biti dio nas i naše osobnosti koju će oblikovati. Zdrava veza avantura je između dvoje ljudi gdje otkrivamo i prihvaćamo ono što nam ne pripada. Osobine koje su nam na početku izgledale savršene, kasnije mogu djelovati kao nedostaci koje ćemo svejedno voljeti i prihvatiti jer to je zapravo ljubav.

Kada su osobe u zdravoj i stabilnoj vezi, one zajedno rastu, dopunjavajući jedno drugo. Zajedno biraju put kojim će ići i zajedno donose sve važne životne odluke.

Isto tako, učimo kako upravljati i živjeti pravu ljubav zahvaljujući iskrenoj komunikaciji.

Prepreke koje život pred nas stavlja svaki dan samo su testovi koji imaju za cilj pomoći nam u shvaćanju prave veličine svega onoga što nosimo u sebi. 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *