Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Djeci su potrebni uzori, a ne kritičari!

Happy family mother and child daughter laughing in bedRoditelji koji čine 2 stvari u odgoju, odgajaju sretniju djecu 

Naravno da svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete i njegovu budućnost i sve što radi, radi iz ljubavi i brige. Roditeljstvo je potpuno individualna stvar! 

Negativni faktori ostavljaju posljedice koje nas prate cijeli život. Pozitivni stvaraju temelj za jake osobine i karaktere spremne za ono što im život nosi. Ono što pomaže da djeca izrastu u sretne ljude jest toplina i odaziv.

Ova dva sastojka dio su recepta koji će pomoći kako bi vaša djeca odrasla u sretnije ljude, spremne uhvatiti se u koštac sa životnim izazovima, borit se, i na kraju, više vjerovat u sebe i donositi zdrave odluke.

Umjesto da budete roditelj koji stalno diktira tempo i životni put vlastitom djetetu, budite tu da ih saslušate i usmjerite, da im date poticaj i motivaciju za pravi životni put prilagođen njihovim željama. To je glavni ključ odaziva na njihove potrebe i odlika dobrog roditelja.

Toplina je drugi sastojak koji mora biti svakodnevno prisutan u odnosu roditelj – dijete. Grubo ponašanje samo će utjecati na vaše dijete na način da se ono udalji od vas i potpuno zatvori od svijeta.  Sigurnost koja dolazi od vaše topline spremit će ih za svijet koji ih čeka.

Djeca moraju biti voljena i poštovana da bi odrasla i razvila se u zdrave ljude. Djeca odgajana na ovakav način, osjećaju se posebno, sigurno i puno su sretniji i ispunjeniji ljudi kada krenu sami kroz život.  Osluškujte svoje dijete i prilagodite svoj pristup njihovim potrebama. 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *