Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Crne palačinke

Za sve ljubitelje palačinki donosimo jedan posve drugačiji recept. A ako i niste neki fan ove slastice, sada biste to mogli postati! Priprema je jednostavna i brza te idealna za neočekivane posjete kada gostima nemate ponuditi štogod slatko.

crne_palačinkeZa tijesto vam je potrebno:

60 g gorke čokolade

2 žlice maslaca

3 jaja

45 g šećera

malo soli

320 ml mlijeka

pola vrećice vanilin šećera

2 žlice kakaa

150 g brašna

Za fil:

200 g bijele čokolade

250 ml slatkog vrhnja

50 g šećera u prahu

banana

2 kiwija

nekoliko jagoda ili malina

Priprema

Istopite maslac i čokoladu na pari, stalno miješajući, a kad se čokolada otopi, maknite s vatre. U većoj posudi umutite jaja, pa dodajte šećer i sol, mlijeko, vanilin šećer, brašno i kakao. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu, bez grudica. Polako sipajte otopljenu čokoladu uz neprestano miješanje. Masu ostavite da odstoji pola sata u frižideru, a prije pečenja malo na sobnoj temperaturi. Pecite palačinke na podmazanoj i zagrijanoj tavi. Bijelu čokoladu rastopite i sastavite sa umućenim slatkim vrhnjem i šećerom u prahu. Nafilajte palačinke, preko rasporedite voće i zarolajte.

Dobar tek!

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *