Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Akcijski spektakl „Spectre“ poharao kino blagajne

Ovoga vikenda samo je jedan film postojao na kino blagajnama diljem svijeta – SPECTRE. Dvadeset i četvrti nastavak najdugovječnije filmske franšize u povijesti kinematografije započeo je sa svojom kino distribucijom – kako u Hrvatskoj, tako i u ostatku svijeta – i u kojoj god državi se otvorio, čvrsto je zasjeo na prvu poziciju najgledanijih filmova proteklog vikenda.

Daniel Craig

S otvaranjem od 52.262 gledatelja u hrvatskim kinima, novi film o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu predstavlja uvjerljivo najbolji vikend rezultat nekog filma holivudske kompanije Sony Pictures u posljednjih nekoliko godina, drugo najbolje vikend otvaranje James Bond franšize u povijesti i treće najbolje vikend otvaranje ove godine!

Nakon što je već postavio rekorde u Velikoj Britaniji te skandinavskim zemljama gdje se započeo prikazivati još prije dva tjedna, SPECTRE se ovoga vikenda otvorio na dodatna 72 teritorija (uključujući Hrvatsku i SAD) gdje je utržio gotovo 200 milijuna dolara. Tako sveukupna trenutačna zarada ovog box-office giganta sada iznosi nešto malo više od 300 milijuna dolara u samo dva tjedna! Samo u SAD-u film je zaradio 73 milijuna dolara, a usporedbe radi SPECTRE je ostvario bolje kino otvaranje od svog filmskog prethodnika „Skyfall“ (koji je u konačnici zaradio preko milijardu dolara na svjetskim kino blagajnama) u brojnim zemljama uključujući Meksiko, Brazil, Rusiju, Belgiju, Maleziju, Austriju, Hong Kong, Portugal, Poljsku, Slovačku i Bugarsku.

„Apsolutno smo oduševljeni kino rezultatima ovog vikenda“, izjavio je Gary Barber, predsjednik kompanije MGM. „Podrška koju SPECTRE dobiva u čitavom svijetu dokaz je posvećenosti obožavatelja našoj franšizi, ali također i nevjerojatnom timu koji je mukotrpno radio kako ispred, tako i iza kamera.“ Predsjednik marketinga i distribucije kompanije Sony Pictures za cijeli svijet, Josh Greenstein, nadodao je: „Prvi rezultati koje dobivamo iz svih država svijeta su fantastični i ne možemo osjećati ništa drugo osim ponosa što smo uspjeli ovu legendarnu franšizu dovesti na novi nivo. Čestitam svim našim partnerima u EON-u, Michaelu Wilsonu i Barbari Broccoli, Garyju Barberu iz MGM-a, a posebno Danielu Craigu i Samu Mendesu bez kojih ovaj film ne bi bio to što jest.“

Uz rekorde koje je već postigao u Velikoj Britaniji (najbolje kino otvaranje nekog filma u povijesti i najbolji kino rezultat svih vremena nekog filma u prvih sedam dana prikazivanja), nesumnjivo je da će SPECTRE nastaviti galopirati prema novim stranicama box-office povijesti, tim više što se film tek treba započeti prikazivati u kinima u Francuskoj, Južnoj Koreji, Japanu, Kini i Australiji.

Akcijski spektakl SPECTRE u domaćim kinima i IMAX-u možete pogledati već danas!

Video: YouTube

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *