Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 mjesta koja izgledaju kao iz bajke

Neuschwanstein Castle, Njemačka

neuschwanstein_castle

Neuschwanstein je njemački dvorac na jugozapadu Bavarske u regiji Allgäu, koja pokriva dijelom južni dio Njemačke i jugoistočni dio pokrajine Baden-Württemberg, na području općine Schwangau kraj Füssena.

Old Town, Francuska

colmar

Stari grad Colmar je glavna atrakcija ovog povijesnog mjestašca. Ova zapnjujuća ljepota oduzima dah.

Taktsang Monastery (Tiger’s Nest), Bhutan

takshang-lhakang-tiger

Guru Padmasambhava, poznatiji kao Guru Rinpoche posvetio je Bhutan u 8 stoljeću kada su dvorac opsjednuli zli duhovi koji su štetili ljudima. Legenda kaže da je Guru Rinpoche doletio na tigru i pobjedio demone. Nakon toga, ostao je u dvorcu i meditirao tri mjeseca.

The Dark Hedges, Irska

the-dark-hedges

Ovu prekrasnu avenija drveća zasadila je obitelj Stuart u 18 stoljeću. Namjera im je bila da impresioniraju svakog posjetioca koji je dolazio u njihov dom. Dva stoljeća kasnije, ovaj je prilaz postao poznati Dark Hedges.

Casa Batllo, Španjolska

casa-batllo

Kuća Batlló je stambena zgrada u Barceloni, u ulici Passeig de Gràcia br. 43, i jedno je od ključnih djela Antonija Gaudíja.

Bled, Slovenija

lake-bled-at-twilight

Bledsko jezero je glacijalno jezero u Julijskim Alpama u sjevernozapadnoj Sloveniji. Jezero se nalazi u sklopu istoimene općine Bled. Udaljeno je 55 km od Ljubljane. Jezero je dugo 2.120 m, široko 1.380 m sa maksimalnom dubinom od 30,6 m.

Las Lajas Sanctuary, Kolumbija

santuario-de-las-lajas

Inspiracija za izgradnju ove crkve došla je kada su se davne 1754.g. Amerindian Maria Mueces  i njena gluhonjema kćerka Rosa našle u oluji između ogromnih Lajasa, a  mlada Rose je vrisnula da ju Mesticija zove i pokazala je prema silueti iznad Laja. Ovo čudotvorno izlječenje tamošnji stanovnici pripisuju djelovanju Djevice Marije. Slika koju je gluhonjema Rose vidjela još uvijek se vidi na kamenim zidovima.

Cappadocia Cave Dwellings, Turska

cappadocia-cave-dwellings

U vrijeme okupacije herodota s jedne i tatara s druge strane Cappadocia je zbog svog geografskog smještaja ostala netaknuta od strane tiranina. To je jedino mjesto u turskoj koju nije dotakao niti jedan rat

National Palace of Pena, Portugal

palacio-nacional-da-pena

Pena nacionlana zdgrada (Palácio Nacional da Pena)  je romanističko mjestoo na vrhu is a Romanticist São Pedra de Penaferrim.  Sa tog se mjesta pruža predivan pogled na čitav Lisabon. Zgrada je nacionalni spomenik i pod zaštitom je UNESCO-a.  Palácio Nacional da Pena spada u jedno od 7 čuda Portugala.

Ta Prohm, Kambođa

ta-prohm

Ta Prohm je veliki kmerski budistički hram, smješten 1 km istočno od Angkor Thoma u Angkoru, Kambodža. Izgradio ga je kralj Jayavarman VII. u 12. stoljeću kao svetište i školu mahajana budizma.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *