Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Započela 145. sezona Zagrebačke filharmonije

Foto:Igor ¦obanZagrebačka filharmonija svečanim je koncertom otvorila jubilarnu 145. sezonu!

Čast dirigiranja prvim koncertom u sezoni pripala je domaćem dirigentu Ivanu Repušiću, uz solistički nastup ruskog virtuoza na violončelu Alexandera Rudina.

U svom pozdravnom obraćanju ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch najavio je intenzivnu i programski interesantnu sezonu u kojoj će Orkestar ugostiti brojne vrhunske umjetnike, renomirana umjetnička imena i prvoklasne glazbene izvedbe.

Posjetitelji su uživali u praizvedbi djela Kepler-452b, za veliki simfonijski orkestar hrvatske skladateljice Sanje Drakulić, skladbi koja je izvorno posvećena upravo orkestru Zagrebačke filharmonije. U izvedbi jednog od središnjih djela violončelističke literature,  Dvorakovog Koncerta za violončelo i orkestar , briljirao je ruski violončelist Alexander Rudin.  Orkestar je pod vodstvom sjajnog Ivana Repušića koncert finalizirao izvedbom Simfonije u d-molu  Césara Francka.

Svečanom otvorenju jubilarne sezone našeg najvećeg Orkestra prisustvovao je veliki broj ljudi iz društvenog i javnog života, prijatelji i suradnici Zagrebačke filharmonije.

Od sada svakog tjedna dođite i uživajte u koncertima Zagrebačke filharmonije, prepustite se glazbenoj čaroliji, dopustite sebi da vas ponese glazba i emocije iz tjedna u tjedan uz program i bogatu glazbenu ponudu s potpisom Zagrebačke filharmonije.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *