Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ljubav ili prijateljstvo?

Ljubav-i-prijateljstvo
Jeste li ikada imali prijatelja u kog ste se možda potajno zaljubili, ili on u vas? Vjerujem da su manje-više svi koji su isprobali muško- ženska prijateljstva, shvatili da to u osnovi baš i ne ide. Kad-tad se barem s jedne strane počinju javljati osjećaji, i tu onda nastane problem. Vi želite zadržati prijatelja, a ne znate kako mu dati do znanja da možete biti SAMO prijatelji.

Naravno, postoje i prijateljstva u kojima se stvarno nikada ne pojave osjećaji, ali to su većinom ona u kojima se ne vidite i ne čujete svakodnevno s tom osobom. Jer, mislim da je opće poznato da ako su dvije osobe suprotnog spola stalno zajedno, neka kemija se mora roditi. Najbolje bi bilo kada bi oba dvije osobe jednako osjećale, jer kažu da se iz prijateljstva rađaju najljepše ljubavi. No, s druge strane, ako jednog dana ta veza pukne, više nemate ni prijatelja ni ljubavnika.

Stoga, ako shvatite da vam netko znači više nego što ste mislili, pokušajte sjesti s tom osobom i pojasniti mu svoje osjećaje. Ako on ne osjeća jednako za vas, biti će teško nastaviti prijateljstvo, ali zapamtite da ni to nije nemoguće. Bitno je da vam on  jasno da do znanja da tu nikada neće biti ništa više, tj. da vas ne zavlači, kako bi vi mogli nastaviti dalje i možda sačuvati prijatelja.

Najveći je problem ako netko svoje osjećaje dugo drži u sebi, a vi zapravo ne znate o čemu on mašta, misleći da vas gleda samo kao prijatelja.  Većina ljudi se boji da će uništiti prijateljstvo ako progovore o svojim mislima, ali razmislite kakvo je to uopće prijateljstvo ako s tom osobom ne možete podijeliti neke važne stvari.

Vjerujem da se kod muško- ženskih prijateljstava dvije osobe bolje razumiju, jer kada se družimo samo sa istim spolom, često puta se javlja ljubomora, koje ovdje nema. Isto tako, kod puno toga nam je važno mišljenje suprotnog spola, jer bi oni možda drugačije postupili u određenoj situaciji. Tako da ako već imate jednog prijatelja suprotnog spola, istražite je li to zaista pravo prijateljstvo, a, ako je, onda ga pokušajte sačuvati, jer danas je malo takvih koji zaista uspiju.

Viktoria Šafranić

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *