Kako održati dugogodišnju ljubavnu vezu?

Svaka duga veza može biti dvosjekli mač.

dugogodišnje vezePostoji i jedan jednostavan razlog zašto je tako. Nažalost, većina nas uzima osjećaje druge osobe zdravo za gotovo u određenoj fazi romantičnog odnosa. Živimo s idejom da nema potrebe uložiti mnogo truda u jačanje veze između našeg partnera i nas jer je prošlo dosta vremena. Međutim, istina je da svoju ljubav i privrženost trebamo dijeliti stalno jedno s drugim ako želimo da veza traje.

Ali kako to ostvariti?

Jedan od načina je  da zajedno ponovno stvarate nova i zabavna iskustva.

Kako bi uspjeli održati osjećaje  u dugoj vezi, pratite ovih sedam savjeta i koristite ih svakodnevno:

1. Pokušajte stvoriti emocionalnu privlačnost

Jedan od najučinkovitijih načina stvaranja emocionalne privlačnosti i još većeg zbližavanja s partneru je korištenjem svih pet osjetila i govora vašeg tijela. Na primjer, kroz ton svog glasa možete pokazati osjećaje koje imate prema partneru. Još jedan dobar način za izraziti ljubav i učiniti da se druga osoba osjeća voljeno je kroz nježne dodire tijekom razgovora, mali znaci pažnje puno znače. Zanimljivo je to da je održavanje kontakta očima s voljenom osobom na dulje vrijeme uz osjećaj lakoće također snažan znak ljubavi. Dakle, ako smisleno gledate partnera u oči više od nekoliko sekundi, stvarate bliži kontakt s njima.

Nadalje, to bi moglo imati iznimno pozitivan utjecaj na ljubavni odnos između partnera.

2. Ne uzimajte partnera zdravo za gotovo!

To je druga jako bitna stvar koju je potrebno upamtiti. Ljubav je kao cvijet, morate ga zalijevati svaki dan ako želite da cvate. Zato biste  trebali pronaći način da uvijek kažete i što je još važnije,  pokažete svom partneru  koliko vam je zapravo stalo.

Pokušajte svako malo izazvati radost u životu svog partnera, neočekivano ih iznenadite  s malim darom ili uslugom koju činite za njih. Ne podcjenjujte male, ali značajne geste ljubavi  i pokušajte ih činiti što češće!

3. Posvetite pažnju voljenoj osobi

Pažnja je važna. Zapravo, ključna je ako želite da vaša veza traje. Nikada nećete imati ništa ozbiljno ni sa kim ako vam nije dovoljno stalo do njih. Trebali biste sačuvati bliskost i naklonost između vas i vaše druge polovice, morate ih poslušati i  čuti njihove probleme. Također biste trebali razgovarati s njima, pitati ih i biti zainteresirani za sve kroz što prolaze.

4. Dijelite životne ciljeve jedno s drugim

Jako često, dugoročni partneri prestaju  razgovarati o vlastitim ciljevima i snovima. Razlog je taj što su skloni podcjenjivati važnosti otvorenog dijeljenja mišljenja sa svojom drugom polovicom. Nažalost, rezultat takvog ponašanja je distanciranje od voljene osobe, čineći vezu koju gradite godinama manje stabilnom.

Podijelite svoje životne snove  jedno s drugim i radite zajedno kako biste ih jednog dana i ostvarili zajedno.

5. Razgovarajte o zajedničkoj budućnosti

Ako želite da vaša veza bude sretna i dugoročna, morate biti sigurni da vi i vaš partner dijelite slične vrijednosti. Najvažnije je da oboje vidite vašu zajedničku budućnost na sličan način.

Ponašanje na način koji se protivi našim temeljnim vrijednostima izaziva nelagodu u nama. Ako vaš odnos s partnerom uzrokuje da krenete ići  protiv vlastitih temeljnih vrijednosti, održavanje takve veze biti će teško.

6. Poštujte osobni prostor partnera

Zreli pojedinci svjesni su da svatko treba svoj osobni prostor i vrijeme za rast. Izuzetno je važno održati jaku vezu s partnerom. Međutim, također je apsolutno neophodno pružiti dovoljno prostora  kako bi mogli raditi ono što vole. Ne biste trebali ugrožavati ničiji osobni prostor, pogotovo kada je riječ o najbližima.

7. Pobrinite se da se zabavljate jedno s drugim

Život može biti izuzetno težak i stresan pa je zato zabava od vitalnog značaja za očuvanje naše emocionalne ravnoteže i energije. Zato je važno i održavati vezu koja vam donosi radost i ispunjava vaš život lijepim i sretnim trenucima. Stoga se što češće zabavljajte s partnerom i ispunite život smijehom.

Ovo su bile neke od najvažnijih stvari koje bi partneri u svakoj dugogodišnjoj vezi trebali učiniti kako bi sačuvali bliskost i osjećaje koje imaju jedno prema drugom

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *