Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Štetnost jaja kao i cigareta

Naravno, dosta istraživanja na svijetu pokazala su da bi vas jedna sitnica (sve što je zabavno) moglo ubiti. No, ovo novo istraživanje privuklo je našu pozornost jer se činilo tako… slučajnim.
Prema istraživanju na veleučilištu Western Ontario, jedenje žumanjaka gotovo je jednako loše za vaše srce kao i pušenje. Za potrebe istraživanja, znanstvenici su anketirali više od 1200 pacijenata i otkrili da oni koji su jeli žumanjke na regularnoj bazi godinama, dvije trećine njih imalo je problema sa sužavanjem arterija, baš kao i oni što puše, a zbog suženih arterija kasnije u životu imate povećan rizik od moždanog i srčanog udara.
Ali nemojte sada početi vrištati i odmah pobjeći od jaja. Stručnjakinja za zdravlje, Jennifer Wider, ističe da su nekoliko istraživanja pokazala da jedenje četiri ili manje žumanjaka na tjedan neće povećati rizik od bolesti srca. Ključ je u umjerenosti.
Naravno, ako ste od obitelji naslijedili visoki kolesterol i bolesti srca i želite biti oprezni, ograničite unos jaja i odlučite se za bjelanjak umjesto žumanjka.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *