Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Šokantno: salata deblja!

Svi koji pazimo na prehranu ili pokušavamo skinuti koju kilicu, uvijek vodimo računa da se među dijetalnim namirnicamma nađe i salata, zar ne? Novo istraživanje otkriva da neke salate mogu biti povezivane sa pretilosti, a nemaju veze sa mastima ili kalorijama…

salataMože li se desiti da salata zbilja deblja? Sudeći po najnovojim istraživanjima provedenima od strane Rodalea, određeni pesticidi ( možda bolje rečeno,  gljivice ) koje se koriste na sadnicama igraju iznimnu ulogu u ljudskoj pretilosti. Studija, inače objavljena na svim Američkim portalima, upozorava da postoji velika opasnost konzumacije za trudnice. Navode da kemikalije poput pesticida za koje se istraživanje posebno zanima mogu ozbiljno oštetiti razvoj djece i stvoriti predispoziciju za pretilost.

Očito je da je ovo istraživanje veliko i važno, premda nije završnica u borbi protiv pesticida i općenitog špricanja sjemena, sadnica i voćaka. Dovoljno je da dobro promislimo prije iduće kupnje. stručnjaci toplo preporučuju kupovinu organske hrane!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *