Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Protiv nasilja nad ženama

Ženska soba uputila poziv hrvatskim sportašicama i sportašima – UKLJUČITE SE U KAMPANJU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA „U TRI KLIKA BIRAJ ŽIVOT BEZ NASILNIKA“!

U kampanji i Stjepan Božić!

Bozic-Stjepan3Nakon što je Hrvatska rukometna reprezentacija javno podržala veliku nacionalnu kampanju protiv nasilja nad ženama „U tri klika biraj život bez nasilnika!“, tim Ženske sobe uputio je javni poziv sportašicama i sportašima svih sportskih disciplina da se pridruže ovoj velikoj nacionalnoj kampanji i daju svoj doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama.

Kampanji se upravo pridružio i boksač Stjepan Božić. “Ja kao profesionalni sportaš i boksač progovaram protiv nasilja i borim se protiv njega. Pridružujem se ovoj hvale vrijednoj akciji kako bih utjecao na mlade muškarce i pokazao im u njihovim ranim godinama, dok su njihovi idoli snažni i mišičavi muškarci da je nasilje, posebice nasilje nad ženama, neprihvatljivo ponašanje!”, kazao je Božić, ususret putu u London, gdje boksa za WBC Silver naslov svjetskog prvaka.

„Ovim putem upućujemo poziv svim našim sportašicama i sportašima da nam se pridruže i podrže naše aktivnosti i web stranicu www.sigurnomjesto.hr na kojoj svakodnevno pomoć potraži dvjestotinjak građanki Hrvatske koji trpe nasilje. Bitno nam je okupiti naše ponajbolje sportaše i sportašice koji će u sljedećih mjesec dana biti nositelji naših javnih poruka i posebice mlađoj populaciji odaslati jasnu poruku da za nasilje nema opravdanja. Uz naše rukometaše i Stjepana Božića, ovih će se dana u kampanju uključiti i hrvatski nogometaši, a s nama je već boksač i ekonomist Damir Škaro, olimpijac i mačevalac Bojan Jovanović, i Mario Vekić, veslač i olimpijac. Očekujemo da će nam se odazvati još mnogo podržavatelja/ica iz svijeta sporta, a kampanju ćemo ‚okruniti‘ i velikim sportskim javnim događanjem koje će se pod motom „Sportom protiv nasilja“ održati u Zagrebu,“ naglašavaju iz Ženske sobe.

sigurno-mjesto_logoVažno je i ovom prilikom istaknuti da u Hrvatskoj nedostaje, prema standardima Vijeća Europe, 712 mjesta u skloništima za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, 10 centara specijaliziranih za rad s žrtvama seksualnog nasilja te SOS linija za sve oblike nasilja koja bi radila 0-24, sedam dana u tjednu.

Kampanja „U tri klika biraj život bez nasilnika“ zajedno s okosnicom kampanje – web stranicom Sigurno mjesto dio je pojekta „Safe zone“ koje financijski podržava Europska unija, a koji Ženska soba provodi u partnerstvu s S.O.S. telefonom-poziv u pomoć (Virovitica), Centrom za razvoj i podršku civilnog društva „Delfin“ (Pakrac) i Centrom za žene Adela (Sisak) te projekta „Centar za žrtve seksualnog nasilja“ koji provodi u partnerstvu sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a kojeg financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih


.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *