Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ovih 6 namirnica trebali bi izbjegavati navečer

hranaPotpuno je normalno da osjetimo glad ako smo večerali oko 18, a budni smo do kasno navečer.  Stoga, nema ništa loše u tome da si ponekad nešto priuštimo, iako je već kasno. Jedino je bitno obratiti pažnju na namirnice koje unosimo u organizam jer postoje one koje bismo trebali u potpunosti izbjegavati u večernjim satima.

Našem organizmu navečer više odgovara laganija prehrana, a ako konzumiramo nešto jače, naš želudac će to itekako osjetiti. Stoga, pažljivo birajte što unosite u organizam prije spavanja.

U nastavku donosimo 6 namirnica koje nije poželjno konzumirati navečer: 

1. Masna hrana 

U večernjim satima trebali biste zaboraviti na sladoled, kekse, hamburgere i ostale namirnice koje sadrže veliki udio štetnih masnoća jer na želudac djeluju jednako kao i alkohol.

2. Čokolada  

Osim velikog postotka masnoća,  čokolada sadrži i kofein koji se nalazi u kakao maslacu, kao i teobromin koji potiče želudačni refluks.

3. Sir 

Izbjegavajte mekane vrste sireva, a ako baš morate uživati u siru netom prije spavanja, odlučite se za manje količine tvrde varijante kao što je parmezan.

4. Citrusi  

Iako su zdravi, odličnog okusa i pravo osvježenje tijekom dana, ne preporuča ih se konzumirati prije spavanje jer sadrže velike količine kiseline koja može nadražiti želudac.

5. Orašasti plodovi 

Nije bitno jesu li zasićene ili nezasićene, za želudac su masnoće uvijek loše u večernjim satima. Iako su orašasti plodovi uglavnom sadrže puno zdravih masnoća, ne preporuča ih se konzumirati prije odlaska u krevet. No, ako se odlučite ipak pojesti koji oraščić prije spavanja, odaberite bademe ili pistacije jer lakše padaju na želudac od ostalih orašastih plodova.

6. Kava 

Osim što će kofein koji zadrži kava poremetiti vaš san, izazvati će i izlučivanje dodatnih kiselina u želucu.

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *