Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Najčešće greške koje radimo kada se šminkamo!

šminkaŠminka nam može pomoći u isticanju prirodne ljepote, ali isto tako,  može nam odmoći i učiniti da izgledamo starije. Svaka žena ili djevojka trebala bi pripaziti pri odabiru nijanse rumenila ili pudera i koristiti umjereni make up.

Make up pomože nam u sakrivanju nepravilnosti i naglašavanju crta našeg lica. No, previše šminke i nepravilno nanošenje dodaje nam godine i čini da izgledamo pomalo neuredno i starije. 

U nastavku pročitajte koje su to najčešće greške koje činimo pri nanošenju make upa: 

1.Previše pudera 

Suha, napudrana koža može izgledati puno starije nego što zaista je. Ovaj dojam ćete izbjeći umjerenošću, jednostavno pripazite na količinu pudera koju stavljate na lice i ne zaboravite odabrati onaj puder koji odgovara vašem tipu jer onaj pogrešan mogao bi naglasiti bore. Također, jako je važno odabrati odgovarajuću nijansu što je nekim ženama prilično težak posao. No, uvijek uvijek možete izabrati neku od BB ili CC krema koje su jako popularne, a u sebi sadrže sastojke protiv starenja i zaštitni faktor.

2. Nanošenje šminke na suhu kožu 

 Ukoliko vaša koža nije dovoljno hidratizirana, nanošenjem bilo kakve šminke samo ćete pogoršati situaciju i postići umoran izgled koji kože koji sigurno ne želite.

3. Pogrešno rumenilo 

Prava nijansa rumenila na pravom mjestu pomaže vam istaknuti jagodice i učiniti da izgledate mlađe. Rumenilo biste trebali birati prema boji svoje kože. Ako imate svijetlu kožu birajte ružičasto rumenilo ili rumenilo u boji breskve, a ako imate tamniju nijansu kože najbolji su bronzeri. No, važno je naglasiti kako tople nijanse poput boje breskve ili ružičaste odgovaraju gotovo svim tonovima kože.

4. Iscrtane usne, pogrešna nijansa

Olovka za usne može vam biti od pomoći jer definira usne i  sprječava razmazivanje ruža. Ali, olovka za usne trebala bi biti u istoj nijansi kao ruž. Izbjegavajte tamne olovke jer one mogu učiniti da izgledate starije.

5. Pogrešno iscrtavanje obrva 

Obrve su okvir vašeg lica i nikako ne smijete zapostaviti. Kako starimo, naše obrve postaju sve bljeđe i tanje, a utjecaj ima i dugogodišnje čupkanje te su one sve manje i manje istaknute. Pokušajte ih lagano sjenčati olovkom, gelom ili puderom koji odgovara vašoj prirodnoj boji kose kako bi se nijanse stopile.

6. Pretjerano konturiranje 

Konturiranje je danas jako popularno i ako se dobro odradi, vaše lice može izgledati ljepše i mlađe. No, konturiranje je namijenjeno poboljšanju i definiranju vašeg oblika lica, ali ako pretjerate, može naglasiti bore i druge stvari koje pokušavate sakriti. Isto tako, može djelovati jako neprirodno i neprivlačno.

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *