Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ljubav je na djelu

12177833_1081364231900391_752270791_nUdruga Ljubav je na djelu u nedjelju je organizirala humanitarnu večer u multimedijalnoj dvorani Matis u Zagrebu – s modnom revijom etno kolekcije MATERINA PRIČA dizajnerice Mine Petre, uz glazbeni nastup tenora Tvrtka Stipića i pijanista Maria Čopora. Prihod priredbe namijenjen je za skrb o djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Udruga okuplja roditelje djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u sklopu „ Klinike za dječje bolesti Zagreb “. Glavni cilj djelovanja udruge je pomoć i potpora djeci oboljeloj od malignih bolesti kao i njihovim roditeljima, uz promicanje ljudskih vrijednosti, motivacije i inicijative za pružanje pomoći osobama u nevolji i sa smanjenim mogućnostima.

Večer hrvatske kulturne baštine i stvaralaštva s ciljem prikupljanja sredstava za uređenje Rehabilitacijskog centra za djecu oboljelu od malignih bolesti, održana je u dvorani MATIS u Zagrebu, Trg Stjepana Radića 3. Udrugu je predstavila predsjednica Ljiljana Vuletić.

Modnu reviju etno kolekcije MATERINA PRIČA (kolekcija Sinjska alka, dalmatiner, cvjetna kolekcija) ovoj humanitarnoj priredbi darovala je poznata hrvatska dizajnerica Mina Petra. Njezine kreacije su priča o ljepoti hrvatske etno baštine i stvaralaštva nadahnuta vrijednostima nematerijalne baštine pod zaštitom organizacije UNESCO. Prikazani su modeli izrađeni od ručno tkanog lanenog platna s uresima i motivima narodnih nošnji različitih hrvatskih krajeva.

Proteklih godina autorica je svoje kreacije predstavljala na više od 150 izložbi i modnih revija diljem svijeta (Bad Homburg, Salzburg, Rim, Tokyo, Toronto, Beč, Milano, London, Frankfurt itd.), doprinoseći tako promociji hrvatske kulture i ugledu Hrvatske u svijetu.

Za svoj rad na promicanju i očuvanju hrvatske baštine i rukotvorstva dobila je brojna priznanja i nagrade, među kojima Plaketu Međunarodne udruge žena pri UN u Ženevi, te Plaketu Grada Zagreba.

Program dobrotvorne večeri svojim nastupom, uz pratnju pijanista Maria Čopora obogatio je naš uvaženi operni pjevač, lirski tenor Tvrtko Stipić. Diplomirao je na Sveučilištu za glazbu i dramsku umjetnost u Beču. Glasovnu ljepotu, visoku muzikalnost i cjelovitost glazbeno-scenske interpretacije imao je do sada priliku pokazati kao Tamino u Mozartovoj Čarobnoj fruli i Elvino u Mjesečarki.

Reviju su nosile nose poznate hrvatske ljepotice i manekenke modnih agencija Tarol i Best Models, a publiku je posebno dirnuo nastup manekenske ekipe malih djevojčica, koje su svoj doprinos humanitarnoj reviji dale predstavljanjem kolekcije DALMATINER, nadahnute crno bijelim točkicama i pjegama živahnog prijatelja djece – razigranog psa DALMATINERA, čije podrijetlo kao i naziv povezujemo sa zemljopisnim područjem naše prelijepe Dalmacije.

Uspjehu revije vrijedan doprinos izradom i prikazom tradicijskih frizura dala je majstorica frizerskog zanata gospođa Anđela Potočki, vlasnica salona APOLON AFRODITA ACADEMY iz Zagreba. Njezin umjetnički frizerski tim djeluje već 25 godina, nastupa na tradicijskim i modnim događanjima, izložbama i natjecanjima, do sada je osvojila brojne nagrade i priznanja. Posebno se zalaže za očuvanje tradicija i kreiranje suvremenih frizura za 21 stoljeće, utemeljenih na narodnim tradicijskim tehnikama i oblicima.

Na kraju, izražavamo zahvalu za organizaciju i uspjeh humanitarne priredbe vrijednim suradnicama Udruge, humanitarnim djelatnicama Renati Gubić i Ivani Rora.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *