Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Josipa Lisac – koncert posvećen Karlu Metikošu

josipa_lisacPozornica je meni sveto mjesto, rekla je nedavno Josipa Lisac o svome tretmanu scene. Potvrdama svjedočimo iz koncerta u koncert. A kada dođe na red njezin tradicionalni zagrebački “Koncert posvećen Karlu Metikošu” sve dobiva dodatnu, posebnu dimenziju. Kako to izgleda kad su “dva života spojena u djelima” moći ćemo osjetiti 5. prosinca u Maloj dvorani Doma sportova.

Ove ćemo se godine na koncertu, osim presjeka Josipine gotovo pola stoljeća duge karijere, posebno prisjetiti 40. obljetnice naše prve rock opere, “Gubec Beg”, autorskog trojca Krajač – Metikoš – Prohaska. Stotine izvedbi ovog kazališno-scenskog spektakla, praizvedenog 5. ožujka 1975. godine u režiji Vlade Štefančića, pored milijunske publike diljem bivše Jugoslavije, ovacijama su ispratili i gledatelji u inozemstvu.

Danas – kako je primijetio glazbeni kritičar Ante Perković  – s luksuzom naknadne pameti, postaje jasno da bi Metikoševa “Ave Maria” blistala i da se pojavila u “Kosi”, “Tommyju” ili Webberovim operama. “Gubec-Beg” je od avanture, puta u nepoznato, postao klasik nastavljajući čvrstu liniju Metikoševe karijere: uvijek prvi, uvijek ispred, neuhvatljiv estetskim ograničenjima i predrasudama okoline.

A tijekom prethodne 23 godine održavanja “Koncert posvećen Karlu Metikošu” prošao je kroz zagrebačke teatarske i koncertne dvorane, te klupske prostore. Ove godine štovatelji Josipe i Karla iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja, na 24. koncert u nizu prvi put dolaze u Dom sportova gdje ih, posebno za tu priliku, očekuju isključivo sjedeća mjesta na tribinama i u parteru.

Josipu Lisac prati bend u prokušanom sastavu: Gojko Tomljanović, Davor Črnigoj, Josip Grah, Borna Šercar i Davor Doležal. Na vrata Male dvorane Doma sportova u subotu 5. prosinca se otvaraju u 19:30, a Josipa i njezin bend se na scenu penju točno u 20:30.

Nakon Doma spotova, Josipa Lisac putuje u Švedsku gdje će održati dva koncerta – 11. prosinca u Göteborgu i 12. prosinca u Malmöu.

Ulaznice

VIP parter sjedenje: 150 kn

Tribina sredina sjedenje: 120 kn

Bočne tribine sjedenje: 100 kn

Dosad je prodano više od 80% kapaciteta dvorane. Očekuje se da će sve biti rasprodano uoči koncerta.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *