Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Dijelimo ulaznice za koncert Jurice Pađena & Aerodroma u clubu Roko!

Jurica Pa_enKoncert Jurice Pađena i grupe Aerodrom održat će se u četvrtak, 21. ožujka u Clubu & Loungeu Roko. Početak koncerta najavljen je za 22.00 sata.

Zagrebački rock sastav “Aerodrom” osnovao je 1978. godine Jurica Pađen, veliki glazbeni zanesenjak koji je odrastao na glazbi legendarnih “Beatlesa” koji su mu bili uzor, zbog koji je upisao glazbenu školu. Vrlo rano je sam počeo skladati pjesme.

U razdoblju od 1978. do 1986. godine grupa “Aerodrom” izdala je pet studijskih albuma: “Kad misli vrludaju”, “Tango bango”, “Obične ljubavne pjesme”, “Dukat i pribadače” i “Trojica u mraku”, te su u tom periodu bili jedna od najpopularnijih grupa u državi. Njihove pjesme poput “Fratello”, “Stavi pravu stvar”, “Obična ljubavna pjesma”, “24 sata”, “Kad misli vrludaju”, “Digni me visoko”, “Tvoje lice” i danas se vrte na gotovo svim radio postajama. Potvrda uspjeha leži i u činjenici da su pjesme “Fratello” i “Obična ljubavna pjesma”, postigle velik uspjeh u inozemstvu, pa su tako prepjevane od stranih glazbenika i izdane u Švedskoj, Finskoj, Poljskoj i Austriji. Nakon 15 godina “Aerodrom” se ponovo okuplja i snima šesti studijski album “Na travi”.

Jurica Pađen poznat je vrlo traženi studijski glazbenik, a najzapaženiji je kao autor mnogih hit pjesama drugih izvođača, što potvrđuje njegovo pojavljivanje na više od 30 albuma. Napisao je oko 150 pjesama, prodao oko tri milijuna nosača zvuka.

U svibnju 2006. godine Jurici Pađenu dodijeljena je specijalna nagrada Bodo Kovačević za najboljeg gitaristu Hrvatske. Nagradu dodjeljuje Davorin, a dobitnika biraju hrvatski novinari i glazbenici, te je time ova nagrada posebno priznanje struke. Svoj posljednji studijski album pod nazivom Rock @ roll Jurica Pađen & Aerodrom objavili su u prosincu 2007. godine.

NAGRADNA IGRA

Petero sretnika ili sretnica Glamour.hr i Club & Lounge Roko nagradit će sa po dvije ulaznice za koncert Jurice Pađena & Aerodroma. Sve što trebate učiniti jest odgovoriti na pitanje: “Koja je legendarna grupa bila uzor Jurici Pađenu?”

Odgovore nam šaljite do četvrtka, 21. ožujka u 13 sati. Sretno!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *