Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Dalić u Moskvi predstavio „Rusiju naših snova“

20190615_160858MOSKVA – „Rusija naših snova“, knjiga hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića – od sada se i na ruskom jeziku može nabaviti u Moskvi. Promociju je povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, a i s ciljem pozicioniranja Hrvatske na gospodarskoj i turističkoj mapi svijeta, organizirala kompanija Podravka u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji i Hrvatskom turističkom zajednicom. Podravka je ovom prigodom okupila brojne uzvanike među kojima i izbornika ruske nogometne reprezentacije Stanislava Čerčesova.

– Poseban je osjećaj doći ponovno ovdje u Rusiju i osvježiti sjećanja na veličanstven uspjeh. Zahvaljujući Podravki i Sportskim novostima ispričali smo priču kako je mala Hrvatska postala najponosnija zemlja na svijetu, priču o zajedništvu s kojim je sve moguće. Veseli me da je knjiga „Rusija naših snova“ sada dostupna i na ruskom jeziku kao zahvala ruskom narodu na gostoprimstvu i svim lijepim trenucima koje nikada nećemo zaboraviti – naglasio je Zlatko Dalić, ne skrivajući emocije zbog povratka na mjesto velikog uspjeha.

Namjerno, promocija je organizirana u petak, 14. lipnja, upravo na datum početka Svjetskog nogometnog prvenstva održanog u Rusiji 2018. godine, na kojem je naša nogometna reprezentacija, predvođena izbornikom Dalićem osvojila srebro.

 

–     Sve je započelo s Vegetom, a danas su na stolovima naših potrošača u Rusiji omiljeni i brojni drugi naši proizvodi. Drago nam je da možemo doprinositi jačanju gospodarskih i prijateljskih veza Rusije i Hrvatske – istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Uz trenera Zlatka Dalića, autora knjige „Rusija naših snova“, na veličanstven put Hrvatske do srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu, osvrnuli su se i Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti koje su izdale knjigu te bivši Vatreni Stipe Pletikosa i Ivica Olić, koji su dio svoje igračke karijere proveli u Rusiji.

Podravka, vodeća hrvatska prehrambena kompanija je na ruskom tržištu nazočna više od 50 godina i svojim je proizvodima odavno osvojila srca i stekla povjerenje brojnih potrošača u Rusiji. Događanja poput ovog, ujedno su prilika i za jačanje gospodarskih veza i suradnje, što je ovom prilikom naglasio Tomislav Car, novi veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji.

Svečani program je u Kulturnom centru u Moskvi svojim nastupom obogatio poznati hrvatski glazbenik Petar Grašo, kušali su se hrvatski specijaliteti i pilo hrvatsko vino,  a cjelokupni događaj nije ostao nezapažen i u ruskim medijima.

S. Kadić

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *