Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Balansirajte svoju energiju

balansirajte_energijuGlam dijeta navodi osobne ciljeve kojih bi se svakodnevno trebali pridržavati. Počnite zapisivati sve što jedete još danas. Naučite koliko energije vaše tijelo treba. A, zatim se naoružajte time da zbilja možete smršaviti.
Kako vaš dnevnik hrane učiniti uspješnim
Tajna uspjeha je u tome da budete iskreni! Nitko drugi ne vidi vaš dnevnik hrane, stoga što ste više iskreniji, to ćete više pomoći sami sebi. Samo je važno odabrati dan kada ćet početi zapisivati hranu.
1.     Provjerite učinkovitost svoje dijete
Pomoći će vam da razumijete koliko zapravo jedete više nego što trebate. Dakle, nekoliko dana nećete morati raditi neke promjene sa svojom dijetom, i zapišite sve što jedete i pijete. Možda primjetite da jedete 2500 kalorija dnevno, a vaš cilj je 1500 kalorija. Ovo će vam pomoći da shvatite koje su promjene nužne. Zatim izaberite početni dan i počnite zapisivati svoj dnevnik, pazeći da se pridržavate svog cilja.
2.     Sve zapisujte
Nemojte zaboraviti na kruh, šećer u piću, preljevi za salatu, umak ili grickalice koje jedete po putu. A, ako ste „sakupljač“, zapišite- sve se broji! (Vaš dnevnik hrane može vam pokazati da je to sve što trebate izbaciti kako biste izgubiti na težini).
3.    Mjerite količinu
Možda će zvučati zamorno, ali to je jako važno- osobito na početku- da mjerite veličinu porcije i informirate se o kalorijama u prehrani. Za neke namirnice nije lako pogoditi- uvijek važite(barem jednom) žitarice za doručak, neizrezani kruh, tjesteninu, rižu i krumpir. 30g žitarica za doručak vjerojatno imaju više kalorija nego što vi mislite. I krumpir može biti „zdrav“, ali kalorije se lako mogu popeti gore ako je velik.
4.    Promijenite svoje razmišljanje
Uspjeh je u vašoj glavi! Nemojte misliti da je dijeta nešto loše, već razmišljajte na način da će vam donijeti pozitivne promjene i da ćete jesti zdravije, više se brinuti o svome tijelu, i osjećat ćete se bolje. Gubitak težine je prirodna koriat koju ćete izvući iz svega toga. Vođenje dnevnika hrane će vas ohrabriti da donosite svjesne odluke o tome što jedete- i pridržavanjem toga dobivate priliku da razmislite dvaput prije nego nešto pojedete, što je jedan od najkorisnijih savjeta koji vam može pomoći kontrolirati vašu težinu. Plus je to što je ovaj pristup sa dnevnikom hrane flexibilan- jedan loš dan ne znači da ste uništili svoju dijetu- što je važna psihološka prednost!

Usredotočite se na cijeli tjedan- ako premašite dnevne kalorije koje ste si zacrtali na jedan dan, ostatak tjedna jednostavno prilagodite što jedete i povećajte svoje aktivnosti, na taj način također možete smanjiti težinu.

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *