Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 stvari o vama koje će se promijeniti kada izgubite roditelje

dobar_roditeljŽivot je nepredvidljiv i može se promijeniti onda kada to najmanje očekujete. Sve što smatrate dragim u sekundi može prestati postojati.

Život oko kojeg ste toliko trudili, gradili ga, može se urušiti u trenucima kada to najmanje očekujete. Nažalost, vaši voljeni koji su sada uz vas, možda neće živjeti onoliko dugo koliko se vi nadate da hoće.

Najtužniji dio je taj da nikada ne cijenimo dovoljno i ne znamo koliko smo zapravo sretni sve dok nije prekasno. Ne shvaćamo kolika je sreća imati tako divne ljude oko sebe sve dok nam ih vrijeme ne oduzme.

Ovo je 11 stvari koje ćete iskusiti kada izgubite roditelje:

1. Naučit ćete u potpunosti cijeniti važnost obitelji

Nitko vas neće voljeti toliko snažno i bezuvjetno kao oni. Bez obzira na to koliko puta ste osjetili da vas nepravedno osuđuju, nikada vam nisu okrenuli leđa.

Svi mi znali smo kolutati očima kada bi nam rekli “samo želimo ono što je najbolje za tebe” a sada u potpunosti shvaćamo što su zapravo mislili.

2. Nećete imati snage normalno funkcionirati neko vrijeme

Osjetit će te kao da je velik dio vas istrgnut i nepovratno oduzet. Zato što čim vas napuste dio vašeg srca umrijeti će s njima zauvijek. Nikada više nećete biti ona ista osoba koja ste bili nekad.

Ovo teško iskustvo utjecati će na vaše emocionalno i psihičko stanje i promijenit će vam život zauvijek. Biti će potrebno neko vrijeme da emocionalno zacijelite i ponovno sagledate svijet jasnim pogledom. Kako vrijeme liječi sve rane tako  će te se i vi s vremenom osjećati bolje.

3. Osjećat će te se slomljeni i sami

Bol će zauvijek biti prisutna u vašem srcu kako bi vas podsjetila koliko je svijet zapravo okrutan i nepravedan. Nikada neće nestati. Bez obzira na to koliko god se truditi osloboditi okova tuge, teško da ćete naći dovoljno snage kako biste u tome uspjeli. Ali s vremenom naučit ćete kako prihvatiti to.

4. Neko vrijeme druženja vas neće zanimati

Proživjet će te psihičku bol i jedino što će te željeti su oni trenuci u kojima su vam roditelji kuhali finu večeru i brinuli o vama.

5. Osjećat će te se neugodno slušajući druge kako se žale na svoje roditelje

Slušajući prijatelje ili poznanike kako se žale na svoje roditelje i uzimaju ih zdravo za gotovo dovodit će vas do ludila. Izazvat će vas da im se suprotstavite i podsjetite koliko trebaju biti zahvalni što imaju obitelj.

6. Iako ne zvuči lijepo, zavidjet će te drugima na  vremenu koje mogu provoditi sa roditeljima

Nikada ih nećete moći do kraja razumjeti zato što bi vi dali sve za jedan topao majčin zagrljaj i osjećaj sigurnosti kada vam kaže kako će sve biti u redu. Osjećat će zavist njihova blagoslova i to će vam smetati, a potajno će te biti ljuti zbog njihovih prigovora na račun roditelja.

7. Tuga zapravo nikada ne odlazi

Biti će trenutaka kada nećete moći suspregnuti suze baš kao i onoga dana kada su preminuli. bol s vremenom slabi, ali nikada ne nestaje u potpunosti.

8. Blagdani nikada neće biti isti

Božićna svijetla biti će prigušena. Neće biti vašeg oca kako bi vas podsjetio da uzmete bocu vina. Neće biti ni vaše majke koja bi vam javila kako je stol spreman i kako svi čekaju samo vas. Vaših roditelja neće biti u blizini svojih unuka kako bi se igrali s njima i podijelili svoje smiješne trenutke iz djetinjstva. Vrijeme blagdana više nikada neće biti isto.

9. Još uvijek će te osjećati potrebu odreagirati i javiti im kada imate neku važnu vijest

Svaki puta kada vam se dogodi nešto uzbudljivo, osjetit pritisak osjećaja koji vas tjera da  nazovete roditelje  i podijelite važnu vijest sa njima.  Ponekad, uhvatit će te se da pritišćete tipku za zvanje kako biste vidjeli hoće li se netko javiti. Razarajuća bol duše zbog prihvaćanja činjenice kako se vaši roditelji nikada više neće javiti na telefon uvijek će vas progoniti.

10. Saznat ćete tajne

Otkrit ćete stvari iz prošlosti roditelja koje mogu učiniti da se osjećate neugodno. Razumjet će te kako su oni bili obični ljudi, ne samo roditelji i nikada se nećete znati nositi s činjenicom da o tim stvarima sa njima više ne možete razgovarati.

11. Shvatit će te koliko ste ih zapravo voljeli

To je ono tužno kod gubitka. Tek kada netko više nije u tvom životu, shvatiš koliko si ga zapravo volio.  Oni više nikada neće biti tu da vide tvoj uspjeh i rast u smjeru osobe kakvom su te oni inspirirali da postaneš.

Svi koji imate roditelje budite sretni, ne zaboravite im reći i pokazati koliko vam stvarno znače u životu. Često ih posjećujte, povodite kvalitetno vrijeme sa njima i redovite ih zovite kako biste im pokazali da brinete za njih i da vam je stalo. Jednostavno budite uvijek uz njih i cijenite svaki trenutak koji dobijete kako biste ga proveli kao obitelj.

Mel

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *