Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Fenomen sladoleda u limunu

sladoled1Sladoled je neizostavan dio svakog ljetnog užitka jer pruža savršeno osvježenje u vrućim danima. Osim što hladi tijelo, sladoled budi i pozitivne emocije, vraća nas u bezbrižne trenutke djetinjstva i pruža osjećaj zadovoljstva. Ljetujete li na otoku Krku ili njegovoj okolici, u srcu Njivica nalazi se Bourbon sladoled, mala ali iznimno popularna slastičarnica poznata po svojim domaćim sladoledima koji se proizvode s puno ljubavi i pažnje. Vlasnica Jasmina Rudman svakodnevno kreira sladolede po tradicionalnim receptima, koristeći samo najkvalitetnije prirodne sastojke, bez umjetnih dodataka i konzervansa. Svaki okus odiše svježinom i autentičnošću, a poseban naglasak stavlja se na sezonske i lokalne namirnice, što Bourbon sladoled čini omiljenim izborom kako mještana, tako i turista.

Fenomen sladoleda u limunu- osvježenje koje osvaja društvene mreže

Jedna od najvećih atrakcija festivala sladoleda u Njivicama je Lemon Basil sorbet u limunu. Ovaj način posluživanja nije samo vizualni spektakl već i savršen način da se očuva tekstura i intenzitet okusa. Limun kao prirodni “tanjur” dodatno pojačava citrusnu notu, čineći svaki zalogaj iznimno osvježavajućim. Ovaj desert, poznat i kao Gelato Frutto Limone, potječe iz mediteranske tradicije, osobito s talijanske obale Amalfi i otoka poput Caprija, gdje limun ima posebno mjesto u kulinarstvu. Danas je postao pravi viralni hit na društvenim mrežama, jer spaja minimalistički luksuz i prirodnu ljepotu, idealan za ljetne vrućine i fotke za pamćenje. Kako bi bila u skladu s trendom slastičarka Jasmina smislila je svoje citrusno osvježenje koje možete kušati na Krku ili napraviti i sami kod kuće! 

 

Sastojci za Lemon Basil sorbet 

  • Pulpa limuna
  • Šećer
  • Glukoza ili dekstroza
  • Biljna vlakna
  • Voda
  • Svježi listići bosiljka
 
Priprema: U loncu pomiješajte vodu, šećer i glukozu (ili dekstrozu) te zagrijavajte dok se šećer potpuno ne otopi, stvarajući lagani šećerni sirup. U sirup dodati svježu pulpu limuna, koja daje sorbetu karakterističnu kiselost i osvježavajući okus. Dodajte biljna vlakna kako biste dobili odgovarajuću teksturu i spriječili stvaranje kristala leda. Svježe listiće bosiljka sitno nasjeckajte i umiješajte u smjesu, dajući sorbetu aromatični, blago začinski ton. I na kraju smjesu ohladite, a zatim je zamrznite u aparatu za sladoled ili sorbet, povremeno miješajući kako biste postigli glatku i kremastu teksturu. Za poseban doživljaj, Lemon Basil sorbet poslužite u izdubljenom limunu, što dodatno naglašava svježinu i prirodnost ove ledene poslastice. Ovaj način serviranja ne samo da je estetski privlačan, već i praktičan, te savršeno pristaje uz ljetnu atmosferu festivala.
foto: Nikola Zoko i Pexels

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *