Sladoled je neizostavan dio svakog ljetnog užitka jer pruža savršeno osvježenje u vrućim danima. Osim što hladi tijelo, sladoled budi i pozitivne emocije, vraća nas u bezbrižne trenutke djetinjstva i pruža osjećaj zadovoljstva. Ljetujete li na otoku Krku ili njegovoj okolici, u srcu Njivica nalazi se Bourbon sladoled, mala ali iznimno popularna slastičarnica poznata po svojim domaćim sladoledima koji se proizvode s puno ljubavi i pažnje. Vlasnica Jasmina Rudman svakodnevno kreira sladolede po tradicionalnim receptima, koristeći samo najkvalitetnije prirodne sastojke, bez umjetnih dodataka i konzervansa. Svaki okus odiše svježinom i autentičnošću, a poseban naglasak stavlja se na sezonske i lokalne namirnice, što Bourbon sladoled čini omiljenim izborom kako mještana, tako i turista.
Jedna od najvećih atrakcija festivala sladoleda u Njivicama je Lemon Basil sorbet u limunu. Ovaj način posluživanja nije samo vizualni spektakl već i savršen način da se očuva tekstura i intenzitet okusa. Limun kao prirodni “tanjur” dodatno pojačava citrusnu notu, čineći svaki zalogaj iznimno osvježavajućim. Ovaj desert, poznat i kao Gelato Frutto Limone, potječe iz mediteranske tradicije, osobito s talijanske obale Amalfi i otoka poput Caprija, gdje limun ima posebno mjesto u kulinarstvu. Danas je postao pravi viralni hit na društvenim mrežama, jer spaja minimalistički luksuz i prirodnu ljepotu, idealan za ljetne vrućine i fotke za pamćenje. Kako bi bila u skladu s trendom slastičarka Jasmina smislila je svoje citrusno osvježenje koje možete kušati na Krku ili napraviti i sami kod kuće!
Sastojci za Lemon Basil sorbet