Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

SPICY TUNA MAKI ROLLS s RIO MARE TONNO al NATURALE

novinari u izradi sushija

Sastojci:

RIO MARE TONNO al NATURALE,  Sushi riža, rižin ocat, šećer, Mirin, Nori alge, krastavac, limun, mladi luk, ukiseljeni listići đumbira (pickled sushi ginger), Soy Sauce, Sriracha Hot Chili Sauce, klice rotkvice i misuna, lagana majoneza

 

Priprema:

Rižu 3 puta isperemo u vodi, trljajući zrnca da isperemo što više glutena. Kuhamo je poklopljenu u vodi u omjeru 1:1, 8-10 minuta na laganoj vatri. Rižu ne mješamo za vrijeme kuhanja. Poslije kuhanja, rižu pustimo još 10 minuta u poklopljenom loncu da miruje. Gotovu rižu istresemo u plitku posudu i pustimo da se hladi. Pazimo da nam kuhana zrnca riže ostanu cijela.

Napravimo Sushi Zu, začinsku tekućinu sa kojom ćemo začiniti rižu: rižin ocat 0,3 l na 1 kg riže, 0,05 l Mirina, 2 žlice šećera i mala žličica soli. Kratko zagrijemo da se šećer otopi i prelijemo preko riže koja je dosegla sobnu temperaturu. Drvenom špahtlom ili žlicom nježno promiješamo začinjenu rižu, jako pazimo da ne drobimo zrnca.

RIO MARE TONNO al NATURALE procijedimo kroz cjedilo i začinimo sa majonezom, Sriracha Hot Chili Sauce-om, limunovim sokom, soli i paprom.

Krastavac operemo i narežemo na duge trake, koristimo samo vanjski mesnati dio.

Mladi luk operemo i odrežemo gornji zeleni dio, koji ćemo koristiti.

Pomiješamo klice rotkvica i misuna.

Procijedimo ukiseljene listiće đumbira.

Nori algu tostiramo na otvorenom plamenu i stavimo glatku stranu na makisu (bambusova prostirka za rolanje Sushi-ja). Dobro namočimo ruke, uzimamo rižu i prostremo je po Nori algi, želimo sloj debljine oko 1 cm, čak i manje. Četvrtinu Nori alge ostavimo nepokrivenu rižom. Na rižu stavljamo trakice krastavca, ukiseljene listiće đumbira, začinjenu RIO MARE TONNO al NATURALE, zelenu traku mladog luka i prekrijemo klicama. Zarolamo da dobijemo lijepu čvrstu rolicu, koju režemo na 6 ili 8 komada, ovisno o debljini rolice koju smo dobili.

Sushi rolice služimo uz Soy Sauce i ukiseljene listiće đumbira, po želji i sa Wasabi hrenom.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *