Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Plaža – najljepši prirodni wellness centar

Snaga vala

wellnes_na_plaziLežanje u plićaku uz zapljuskivanje valova učinkovita je vodena masaža. Iskoristite i blagotvorne efekte vježbanja u vodi, među kojima je prvi otpor koji voda pruža pri vježbanju. Otpor sprječava nagle pokrete, a dodaje opterećenje. Vježbanje u vodi odlična je metoda za gubitak viška masnog tkiva uz zadržavanje i oblikovanje mišića. Izvrsno održava pokretljivost, mišićnu snagu i kondiciju te poboljšava elastičnost zglobova čineći ih otpornijim na svakodnevne napore i opterećenja. Spojite igru i zabavu s onim što je korisno za vaše tijelo. Kad ste u vodi, rukama stvorite vodenu struju bućkajući vodu i na taj način masirajte trbuh. Ili uđite u vodu do struka, prije toga obujte gumene sandale ili japanke pa šećite duž obale.

Samomasaža

Kada se masirate, slijedite krajolik svojeg tijela. Kao kad šećete kroz prirodu, obratite pozornost na to kuda prolazite, a ne na cilj i na to kako da stignete od točke A do točke B. Neki dijelovi tijela su posebno skloni “skladištenju” stresa. To su stopala, šake, vrat, ramena i trbuh pa ih češće tretirajte.

Kreme

Kreme za sunčanje dobre su za kraće masaže. Šteta je kremu sa zaštitnim faktorom razmazati, a ne iskoristiti je i za kratku, laganu masažu. Kako se na plaži moramo više puta namazati, tako imamo i više prilika za niz kraćih ali čestih masaža. To omogućuje tijelu da se malo po malo, ali trajno oslobađa stresa.

Ulja

Plaza_koktel_moreNa plaži se upotrebljavaju samo bazna ulja. Eterična ulja koja se često dodaju pri masaži u SPA & wellness centrima su fotoosjetljiva, kao i parfemi, pa na suncu i svjetlu mijenjaju kemijski sastav. Zbog toga nisu pogodna za masažu na suncu. Preporučuje se bazno bademovo ulje koje njeguje i hrani kožu, nema miris i ne izaziva neželjene reakcija pri masaži. Može poslužiti i sezamovo, maslinovo i ulje jojobe, dok sintetička ulja kao npr. parafinsko nisu dobra za masažu. Ulja bez dodataka, npr. maslinovo, blago štite od sunčevih zraka. Njihov maksimalni zaštitni faktor je 8.

Piling

Sol i pijesak mogu poslužiti kao blagi piling, no treba uzeti u obzir da je koža nakon pilinga osjetljiva i da je ne treba izlagati suncu najmanje dan nakon tretmana. Stoga piling na plaži napravite prije odlaska s odmora.

Maska

Plaža je idealno mjesto za pripremu domaćih maski za tijelo i lice. Poslužit će mješavina ljekovitog bilja koja se samelje u prah ili voćnu kašu.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *