Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ozbiljne sitničavosti mogu polako uništiti vezu!

Sitničavosti koje mogu polako uništiti 2Dopuštate li da sitne smetnje i razlike između vas i partnera narušavaju sreću vašeg odnosa?

Jeste li se ikada iznervirati zbog nečega tako malenog i bili svjesni da zapravo to i nije neka velika stvar, ali ipak ste se osjećali kao da je? Na primjer, vaš partner koji možda ne spusti uvijek wc dasku i nije neki razlog za svađu.

Međutim, naš um ima moć da percipira takvo njihovo djelovanje kao znak nepoštovanja.

Zbog toga se možete osjećati povrijeđeno, ljuto i možda čak započeti svađu. Na taj način, naizgled mali ili čak besmisleni problem, može postati uzrok velike rasprave i svađe. S vremenom, sitničavost i razlike mogu potpuno uništiti vaš ljubavni odnos.

Te razlike navodno proizlaze iz naših gena, pod utjecajem temperamenta, naših vjerovanja i iskustava odrastanja u našoj obitelji

Ovo su neke od uobičajenih sitnica koje mogu narušiti vezu!
1. Neurednost
U svakoj ljubavnoj vezi, jedan partner sigurno će biti neuredniji od drugog. Prema istraživanjima, oko 80% parova koji žive zajedno tvrde kako razlike u neurednosti i organiziranosti mogu uzrokovati napetosti u odnosu. Kako bi to spriječili, pokušajte razgovarati s partnerom i dati im do znanja da vas njihova neurednost živcira. Znajući to, mogli bi se promijeniti. Također, isto tako je moguće da neće doći do promijene. Ako dođe do toga, pokušajte preoblikovati problem u svojoj glavi. Na primjer, umjesto da se osjećate iritirano jer vaš partner ne može održati dom savršeno čistim, razmislite o zahvalnosti koju osjećate kada doprinose kućanskim poslovima. Drugim riječima, promijenite način razmišljanja kako vas sitnice ne bi ometale.
2. Naizgled namjerno ponašanje
Kao što vi ne razmišljate mnogo o stvarima koje svakodnevno radite, vaš partner isto tako ne razmišlja o nekim sitnicama i ne čini namjerno ono što bi vas moglo iritiralo. Možda vas smeta koliko glasno žvaču hranu ili kako pjevuše dok nešto rade. Ako ste im dali do znanja da vam to smeta i oni to i dalje nastavljaju raditi, budite sigurni da ne rade to kako bi vas namjerno iznervirati, već jer im je to postala navika. Trebali biste prihvatiti njihove navike i shvatiti da nije sve osobno.
3. Osuđujući komentari
Iako je istina da je komunikacija ključna u svim odnosima, bilo ljubavnim ili prijateljskim. Ali prečesto izražavanje zabrinutosti i pritužbi može uništiti vezu. Ako se vi i vaš partner osjećate kao da stalno kritizirate jedno drugo, uskoro ćete postati nesretni. Iako je konstruktivna kritika ponekad potrebna za rast i razvoj odnosa, nepotrebni i osuđujući komentari samo će nanijeti štetu.

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *