Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Govor tijela: kako se ponašati kao najmoćnija žena u društvu?

Koji je najvažniji faktor lažiranja? Samopouzdanje. Idući put kada dolazite među ljude prestanite se brinuti što reći da zazvučite samouvjereno, već umjesto toga razmislite što napraviti da izgledate tako.

Marljivo naučite sljedeće savjete neverbalne komunikacije napamet i obećajemo vam da vaši prijatelji, neprijatelji, suradnici i svi drugi neće znati što ih je snašlo – a da niste morali progovoriti ni riječi!

1. Zauzmite vojnički stav s rukama prekriženima iza leđa

01_govortijela

Naravno, ova poza neće funkcionirati ako držite piće ili puno stvari u rukama, ali svakako ju isprobajte kada ste praznih ruku. Osim što je udobna, ona vas odaje kao moćnu ženu koja vlada nad svojim djelima. Plus, pomaže vam držati svoje tijelo pod kontrolom kada ste nervozni ili imate tremu.

2. Spojite vrhove jagodica prstiju

02_govortijela

Uglavnom svi mi znamo sjediti uspravno, govoriti razgovijetno i držati valjan kontakt očima, ili se bar trudimo o tome voditi brigu, ali često nemamo dobar odgovor na pitanje – kamo s rukama? Ovakav jednostavan položaj ruku u kojem se vrhovi jagodica lagano dodiruju u neverbalnoj komunikaciji izražava vašu samouvjerenost, bez obzira sjedili vi ili stajali.

3. Obavezno činite geste rukama tijekom prezentacije

03_govortijela

 

Ali ne bilo kakve geste. Trudite se da vaši pokreti kojima pratite svoj govor u prezentaciji budu tečni i glatki, jer u suprotnom dajemo dojam kao da smo vrlo nervozni, nesamouvjereni i šlampavi.

4. Opustite prste

04_govortijela

U razgovoru, posebno ako tijekom njega sjedite, nemojte kvrčiti prste, isprepletati ih i stiskati – sve to odaje vašu nervozu i čini vašeg sugovornika također nervoznim. Svjesno opustite šake i prste.

5. Ne dirajte se

05_govortijela

Igranje s vašom kosom, smijuljenje uz trljanje ramena i dlana o dlan odaje da ste malo anksiozni. Takvi pokreti pomoći će vam pri flertanju, ali ako želite zauzeti poziciju moćne samouvjerene žene radije ih izostavite.

6. Ignorirajte pravilo da žene moraju sjediti, a muškarci stajati

06_govortijela

To je već posve ofucano pravilo. I reći ćemo vam samo da onaj koji sjedi ima inferiorniji položaj. Sigurni smo da shvaćate bit…

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *