Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zec u vinu za 4 osobe

Sinisa_Skender_KukiSiniša Škender – Kuki, službeni kuhar Hrvatske skijaške reprezentacije, za glam.hr skuhao nam je ukusni ručak. Zec u vinu, na prvi pogled izgleda komplicirano za pripremu, no kad krenete kuhati, shvatiti ćete da  se zapravo radi o vrlo jesnostavnom obroku. Obavazno pripremite i iznenadite svoje ukućane ovom širokom paletom okusa.

Zec u vinu za 4 osobe

1 kg zeca

0.2 kg crvenog luka

2 češnja češnjaka

0,5. Lit. bijelog vina

0.10 kg svježe paprike  0.10kg

0.10 kg mrkve

2 grančice svježeg mažurana

Jedna vezica peršinovog lista

0.0 3lit. konjaka

Slatka crvena paprika

1 manja, svježa, chili paprika

Svježe brusnice ili 2 jušne žlice pekmeza od brusnice

Priprema

Meso narežemo na kockice stavimo na zagrijanu masnoču ;

kada porumeni stavimo luk narezan na listive koji smo prethodno očistili

Zatim dodamo češnjak narezan na listiće i mažuran

Dok dinstamo meso i luk, polako dodajemo vodu. Zatim naribamo mrkvu i dodamo mesu.

zec_u_vinuZatim dodamo svježu papriku narezanu na sitne kockie, potom malu žličicu slatke crvene paprike.

Sve začinimo sa soli i paprom te dodamo čili papriku po želji.

Na kraju dodamo  brusnice da se malo prodinstaju.

Sve ukrasimo nasjeckanim peršinom.

Idealan prilog uz ovo jelo su kuhani fosili ili pene; oko 0.10kg po osobi.

Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *