Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zauvijek u srcu – Toše Proeski

Jutros u 06.20 minuta krenuo je maraton sa stadiona NK Sloga, kojeg će od Nove Gradiške do Kruševa otrčat maratonci, a sve u spomen na Tošu Proeskog.

Osam godina je prošlo otkako nas je napustio nikad prežaljeni makedonski slavuj.

I ove godine u organizaciji Grada Nove Gradiške, Turističke zajednice Grada Nove Gradiške, te u suradnji s Rukometnim veteranima Nove Gradiške održava se osmi po redu IN MEMORIAM TOŠE PROESKI 2015.
Jučer u 18.30h ispred spomenika Toši Proeskom kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Jutrošnji maraton krenuo je u prisustvu predsjednice Fan cluba Toše Proeskog Stele Prislan, direktorice Turističke zajednice Grada Nove Gradiške Dinke Matijević, te predsjednika Udruge rukometnih veterana Gorana Matijevića.

Prisjećajući se Toše Proeskog Stela Prislan rekla je, ‘Jutros smo iz hladne Nove Gradiške ispratili maratonce na put prema Kruševu. Ove godine tradicionalno je u Novu Gradišku došla grupa mladih makedonskih sportaša kako bi svojim sudjelovanjem u maratonu odala počast Toši Proeskom. Jučer su u 18.30h na spomen obilježju ispred Elektrotehničke i ekonomske škole položili svoj vijenac, a danas krenuli put Makedonije, put Kruševa.’

Maraton od Nove Gradiške do Kruševa dug je 900 km, a sam dolazak maratonaca na posljednje počivalište Toše Proeskog, na Gumenj očekuje se nakon 80 sati trčanja, točnije u petak 16.10.2015. u 12 sati.
U četvrtak, dan prije na glavnom trgu u Skopju u 18 sati maratoncima se priprema veliki doček.

Na samu obljetnicu u petak 16.10. kada će maratonci stići u Kruševo, u Zagrebu će biti od 17 do 18 sati otvorena crkva na Rokovom perivoju za sve one koji se na svoj način žele prisjetiti Toše Proeskog, a uspomenu na njegov lik i djelo i dalje nakon osam godina čuvaju.

Foto: HIT Records

Video: YouTube

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *