Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zašto je važno naučiti voljeti sebe

voljeti sebeNemoguće je dati drugima ono što mi sami ne posjedujemo. Ako nismo u stanju pružiti ljubav sebi, male su šanse da ćemo moći imati zdrav odnos s drugima. 

Ljubav prema sebi prvi je korak u razvijanju temelja međusobnog povjerenja i stabilnosti. Voljeti sebe znači pružiti si priliku u otkrivanju velikog potencijala koji se nalazi u nama. Voljeti sebe znači biti pažljiv prema sebi, poštovati se i voljeti onakvima kakvi zaista jesmo.

Također, Moramo se prestati osuđivati, kritizirati i uspoređivati s drugima. Moramo prestati pokušavati biti ono što nismo i riješiti se svih predrasuda koje imamo o sebi.

Da bismo mogli biti u miru sa sobom, moramo prestati zahtijevati više nego što možemo dati!

Samo u sadašnjosti možemo djelovati i živjeti u potpunosti. Pa čak i ako nemamo sve što želimo, imamo moć mijenjati stvari. Razmišljanje o prošlosti samo nas udaljava od stvarnosti i sretne budućnosti.

Naučiti voljeti sebe dugo je putovanje, ali imati pozitivno mišljenje o sebi prvi je korak samootkrivanja. Moramo naučiti objektivnije razmišljati, ostavljajući sa strane pretjeranu kritiku i savršenstvo, koje je nemoguće postići. Da bismo nekoga zaista voljeli, moramo se osloniti na nesebične ideje i ponašanje.

Ljubav prema osobi hrani u nama želju da doprinesemo razvoju sposobnosti te osobe, ali ne razvoju sposobnosti koje bismo mi željeli da ima.

Tražiti svoju sreću i osjećati se dobro u svojoj koži ne znači biti sebičan. To je najvažnije kako bi se mogao uspostaviti pozitivan odnos s drugim ljudima.

S vremenom ćete shvatiti da ne možete kriviti druge jer oni nisu ono što biste vi željeli. Tek kada to shvatite započinje vaše putovanje.

Ako želite istinsku ljubav, prvo je naučite prenijeti na sebe! 

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *