Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zagreb DISCO Festival 2016

Dragi prijatelji, kolege, poznanici, fanovi i svi zaljubljenici u glazbu disco klubova 70ih i 80ih godina!

15338673_1369309953102803_3957098093595697930_n

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na dugoočekivani Zagreb DISCO Festival 2016 koji će se ove godine održati pod nazivom “Xmas Disco City”. Zagreb DISCO Festival je u samo godinu dana od svog premijernog izdanja pod nazivom “The Ultimate ’70s & ’80s Reunion” izrastao u najveći i najpopularniji regionalni disco festival koji je po svom programskom konceptu jedinstven u svijetu.
Zbog toga smo odlučili, uz pomoć našeg čarobnog ZDF štapića, sagraditi jedan pravi mali disco grad sastavljen od nekoliko klubova koji se nalaze jedan pored drugoga u prostoru Katrana u Zagrebu, Radnička c. 27, a u kojima ćete 16.12.2016. od Djeda Mraza na poklon dobiti najljepšu glazbenu čaroliju i nezaboravnu zabavu koja će trajati punih 10 sati. Bit će to najposebniji, najveseliji, najglasniji, najplesniji i najveći božićni disco party koji se ne propusta!
Plesat ćemo od 20h – 06h na čak 5 tematskih glazbenih floorova uz najveće dance hitove svih žanrova iz 70ih i 80ih koje će nam puštati poznati zagrebački DJi, eksperti za glazbu koja je u to vrijeme žarila i palila poznatim zagrebačkim disco klubovima /Big Ben, Saloon, Scena, Karaka, Panta, ITD, Trešnja, Rans Moša, SC, Jabuka, Lapidarij, Kulušić…/

… i to nije sve!

14725463_1320952207938578_6561835137535650828_nOvogodišnji ZDF će ugostiti jednu od najvećih zvijezda domaće glazbene scene iz 80ih: legendarnu grupu DENIS & DENIS koji će točno u ponoć započeti svoj LIVE nastup i izvesti svoje najveće hitove.
Zbog ogromnog interesa u cijeloj regiji i očekivanog velikog broja posjetitelja odlučili smo ove godine proširiti program, ali i povećati kapacitet samog festivala na ukupno 3 kluba. Osim prošlogodišnjih izvođača poznatih DJa DAVORA FRAJMANA, TOMISLAVA FUČKARA - FUKIJA, KIĆE I ALENA KOSANOVIĆA NA SYNTHPOP FLOORU, STUDIO 54 Floor pored DJa MATIJE LOVRECA, OZRENA KANCELJAKA I BORIVOJA VINCETIĆA ovaj put kao gosta dovodi i IGORA PRIMECA poznatog DJa iz Saloona, te kao posebnu i atraktivnu točku predstavlja povratnički DJ nastup DAMIRA CUCULIĆA, osnivača Festivala.
Na HI-NRG FLOORU će vas dočekati provjereni ZDF trio: SLAVIN BALEN, KRNYA i TOXIC i kao gost poznati elektro funk DJ XED. Ovogodišnji Zagreb DISCO festival predstavlja jos jednog poznatog gosta, a to je ZORAN PEZO i njegova legendarna “Vesela televizija”, klupski video/disco program osamdesetih iz Lapidarija. Zagreb DISCO Festival 2016 uvodi i jedan novi tematski floor pod imenom FLASHDANCE floor na kojem će DJ DURAN DURAN DURAN (poznat i kao DJ David Hasselhoff) puštati 80s smash dance hitove. Na tom istom flooru od 20 h pa do ponoći po prvi puta očekuje vas i atraktivni VIDEO DISCO SHOW LIVE by VJ LASER.
Budite i vi dio ovog jedinstvenog disco spektakla, pozovite svoje frendove i zabavite se, isplešite sa svojom starom ekipom i provedite se ludo i nezaboravno baš kao nekada u 80ima.
Zbog velikog interesa osigurajte na vrijeme svoju ulaznicu u pretprodaji u sustavu Eventim /www.eventim.hr/ širom Hrvatske i regije, online i na svim kioscima Tisak.
Na glavnom ulazu u klub KATRAN 16.12.2016 od 20:00 uz predočenje kupljene ulaznice dobivate festivalsku narukvicu koja vam omogućava ulazak u sve klubove i na sve floorove.
Svi ste pozvani i svi ste dobrodošli.
Let’s dance! :)

Link na službenu FB stranicu: https://www.facebook.com/ZagrebDiscoFestival/
Link na FB event: https://www.facebook.com/events/1110618665726332/ 
Link na Official HD Aftermovie: https://www.youtube.com/ZDF/OfficialAftermovieHD

▬▬▬▬▬▬▬ LINE UP ▬▬▬▬▬▬▬

#1 SYNTHPOP Floor /New Wave, ElectroSynthPop, New Romantic, Indie/
■ Davor Frajman /Lapidarij, Kulušić, Vintage/
■ Tomislav Fučkar – Fuki /Jabuka, Lapidarij/
■ Kićo /Lapidarij, Kulušić, Gjuro/
■ Alen Kosanović /Jabuka/
+ Very Special Guests: DENIS&DENIS “80s LIVE”!!!

#2 STUDIO 54 Floor /Disco, Funky, Soul, Funk/
■ Damir Cuculić /Scena, Lapidarij, Itd, Moša)
■ Matija Lovrec /Rebirth Of Funk – Aquarius/
■ Ozren Kanceljak /Lapidarij, Sound Of Music-Kulušić/
■ Igor Primec /Saloon/
■ Borivoj Vincetić /Funk*n*Disco Academy/

#3 Hi-NRG Floor /Italo & Canadian Disco, Hi.NRG, ElectroFunk/
■ Slavin Balen /Kulušić, Radio 101, RVG /
■ Igor Grgić-Toxic / ITD, Big Ben, Trešnja, SC/
■ Ivan Krnjić – Krnya /Retrolicius & Delicious/
+ DJ guest XED

#4 FLASHDANCE Floor / 80s Smash Hits/
■ DJ Duran Duran Duran /Dirty Dancing – Močvara/
■ VJ Laser /Video Disco Show LIVE/

#5 VTV Floor /Vesela Televizija/
■ Zoran Pezo & Friends

See Ya On The Dance Floors :-)

“XMAS DISCO CITY”
Petak 16.12.2015 /21-05h/
KATRAN, Radnička cesta 27

ULAZNICE U PRETPRODAJI: http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/zagreb-disco-festival-shock-show-industry-museum-super-447599/event.html 

AUTOR I VLASNIK LICENCE
Damir Cuculić /Top DJ Mag, Future Shock 2001, Future Sound Of Zagreb/
Glazbeni producent: Damir Cuculić

ORGANIZACIJA I PRODUKCIJA:

Izvršni producent: Ines Jagešić

Pokrovitelj: Ministarstvo turizma Republike Hrvatske

„XMAS DISCO CITY“
DENIS&DENIS

info 

Marina Perazić i Davor Tolja 1982. godine osnivaju pop duet kojeg nazivaju „Denis & Denis“. Marina je prije toga pjevala u zboru “Jeka primorja”, dok je na fakultetu gdje je studirala građevinu bila članica mulitmedijalnog sastava „Sigma Tau“.

Sastav „Denis & Denis“ je vrlo brzo postigao uspjeh, za što su bili zaslužni efektni demo snimci i Marinin seksipilan vokal. Gotovo su preko noći osvojili sve veće radio postaje u bivšoj Jugoslaviji. Prvi nastup imali su krajem 1982. godine u riječkoj Dvorani mladosti kao predizvođači sastavu „Boa“, dok 1983. godine dobivaju veliku medijsku pozornost. Sljedeće godine objavljuju svoj prvi studijski album pod nazivom „Čuvaj se“, kojeg je najavio hit singl “Program tvog kompjutera” (B-strana skladba “Noć”). Materijal se sastojao od kolekcije potencijalnih hit-singlova te je teško neki izdvojiti jer su svi bili favoriti. „Čuvaj se“ je od strane publike u časopisu “Rock” proglašen najboljim albumom u 1984. godini po mišljenju kritike i publike. Na snimanju materijala gostovali su Massimo Savić (gitara), Zoran Prodanović (vokal) i Edi Kraljić (vokal), dok su producenti bili Davor Tolja i Andrej Baša. Po objavljivanju albuma slijedi velika medijska pozornost za sastavom.

Sljedeće godine Davor Tolja odlazi na odsluženje vojnoga roka, a tijekom njegovog redovnog dolaska snimaju mini LP „Ja sam lažljiva“. U verziji koja je izašla na kazeti nalaze se dvije demo snimke koje je Tolja snimio još 1982. godine. Ovim albumom postižu još veću popularnost, a kao velike hit-skladbe između ostalih ističu se se “Voli me još ovu noć”, “Ja sam lažljiva” i “Soba 23″ za koju je snimljen erotični video uradak. U spotu zajedno s Marinom Perazić pojavljuje se i Edi Kraljić, koji je mijenjao Tolju dok je ovaj bio na odsluženju vojnoga roka. Kao tekstopisci na pjesmama potpisuju se Alka Vuica, Nikka Car i Mladen Popović. Na kraju godine od časopisa “Rock” pokupili su niz priznanja od kojih su neki najbolji video za pjesmu “Ja sam lažljiva” te proglašenje Marine Perazić najseksipinijom i najpopularnijom pjevačicom godine.

Davor Tolja vraća se iz JNA 1985. godine. Sastav nastupa kao trio (Tolja-Perazić-Kraljić), najčešće po festivalima. U sklopu “Mirodroma” pojavljuju se na poljudskom stadionu u Splitu, a potom i na MESAM-u gdje izvode vrlo zapaženu skladbu “Oaze snova”. Marini je na MESAM-u također uručena nagrada za najbolju pjevačicu godine. Nastupaju na kvalifikacijama za pjesmu Eurovizije u Prištini, gdje su osvojili treće mjesto sa skladbom “Braća Grimm i Andersen”.

U rujnu 1986. godine Marina Perazić odlazi iz sastava i posvećuje se svojoj solo karijeri. Sljedeće godine objavljuje svoj samostalni album pod nazivom „Marina“ na kojemu se najviše ističe skladba koja se i danas često čuje na radio postajama, “Kolačići”. Na albumu se kao tekstopisci pojavljuju Alka Vuica i Marina Tucaković, dok je producent bio Mato Došen.

Davor Tolja i Edi Kraljić nastavljaju djelovati kao „Denis & Denis“, te okupljaju koncertnu postavu i prelaze na rock. Album „Budi tu“ objavljuju 1988. godine na kojemu se izdvajaju skladbe “Miris krila anđela”, “Bio sam dijete” i “Bengalski tigar”. Tekstove potpisuju Davor Tolja, Edi Kraljić, Bora Đorđević i Mladen Popović. Nakon niza održanih koncerata na kojima je promoviran album, Denis & Denis iste godine prestaje s radom.

2012.g „Denis & Denis“ se povodom 30.g. prvog koncerta, okupljaju u originalnoj postavi i održavaju niz live koncerata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *