Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Uspješne žene u beauty industriji

Predstavljamo uspješnu poduzetnicu Jasminu Puškar Kutlešu

U prekrasnom Međimurju povodom prvog dana ljeta te u sklopu Womens day-a by modni Almanah, u prostorima Hotela Castellum, imali smo priliku intervjuirati vlasnicu kozmetičkog salona Linico trajna šminka gospođu Jasminu Puškar Kutlešu koja je živi primjer kako nikada nije kasno preokrenuti život iz temelja i raditi ono što voliš i u čemu zaista uživaš.

Bitno je naglasiti kako u njezinom salonu Linico trajna šminka, klijentice koje idu na kemoterapiju, imaju posebne pogodnosti što se tiče cijena.

Kroz razgovor, imali smo priliku saznati kako se odlučila baviti ovim poslom, kada je pokrenula posao i odakle je zapravo došla ta ideja.

Glam.hr: Možete nam se ukratko predstaviti.

Jasmina Puškar Kutleša: Ja sam zapravo kozmetičar, linergista (mikro pigmentator trajnog makeup-a) i vizašist. Radim u svom salonu koji se zove Linico trajna šminka. Inače radim sama, radim kozmetičke tretmane, njegu lica, tijela i trajni make up koji mi je zapravo glavna djelatnost i moja velika ljubav.

Glam.hr: Možemo i reći da ste stručnjak u Hrvatskoj za permanent, odnosno, trajnu šminku.

Jasmina Puškar Kutleša: Da, tako je. Radim sa jako poznatim i zapravo najboljim brendom što se tiče trajnog make up-a Long time liner. Njihovi pigmenti i aparat za mikro pigmentaciju su zapravo već trideset godina ocijenjeni kao najbolji u svijetu mikro pigmentacije, ne samo od klijenata, već i od stručnjaka koji ocjenjuju njihove kvalitete.

Glam.hr: S obzirom na to da ste vi u našoj rubrici uspješne žene, recite nam od kuda ideja za takvim salonom?

Jasmina Puškar Kutleša: Obično kada žena uđe u taj nekakav poslovni svijet koji voli, to onda nije ideja, nego je to nekakva vrsta misije, jer mi uvijek težimo onomu što volimo. Obično se žene trude raditi do neke određene dobi ono što moraju, dok imaju djecu i obitelj rade taj posao srdačno i svestrano, ali tek kada djeca odrastu, žena dobiva tu nekakvu slobodu i vrijeme koje mogu posvetiti sebi.

Glam.hr: Rekli ste da ste u pedesetim godinama upisali kozmetičku školu i završili ju.

Jasmina Puškar Kutleša: Upravo tako, da. Obično za žene u pedesetima smatraju da su u poslovnom svijetu dale sve od sebe i da su za “otpisati”, ali ja osobno smatram da žene u pedesetim godinama dolaze do punog izražaja i da mogu dati svoj maksimum, jer posjeduju vrijeme koje mogu u potpunosti posvetiti sebi.

Glam.hr: Vi ste ovdje zapravo živi primjer koji pokazuje da nikad nije kasno. Kako to da ste se odlučili za ovako hrabar potez?

Jasmina Puškar Kutleša: Spletom životnih okolnosti više sam se bavila trgovačkim poslom, a prestankom rada, morala sam pronaći neki svoj novi put. Međutim, kako sam, baveći se trgovinom, završila različite edukacije i usavršavanja u kozmetici, radila sam to više nekako za svoj gušt i nisam razmišljala da bi to mogla biti moja profesija. Tako se zapravo dogodio taj jedan zaokret pred pedesetu godinu mog života i svoju ljubav odlučila sam pretočiti u posao u kojem usput i zarađujem.

Glam.hr: Pretpostavljamo da nema većeg zadovoljstva od trenutka kada uljepšate svoju klijenticu i ona se pogleda u ogledalo.

Jasmina Puškar Kutleša: Da, stvarno nema većeg zadovoljstva! Zapravo najljepše mi je kada ispraćam te žene i kada vidim tu neizmjernu sreću na njihovom licu, a one kažu “ajme vi imate najljepši posao na svijetu, vi usrećujete žene”.

Glam.hr: Pretpostavljamo da treba biti dobar psiholog prilikom razgovora s ljudima, pogotovo ženama

Jasmina Puškar Kutleša: Da, tako je. Mogu reći da imam jedan holistički pristup i zato radim sama. Moji tretmani nisu da vi samo dođete i da odradimo posao, već se družimo uz pjenušac, razgovor i uvod gdje ja zapravo ocijenim klijenticu što bi njoj točno trebalo raditi da ona bude zadovoljna, a uz to naravno i lijepa.

Glam.hr: Vaše klijentice uglavnom su zaposlene žene koje nemaju vremena provoditi puno sati u kozmetičkim salonima za uljepšavanje, pa evo kakav je njihov pristup prema trajnoj šminki?

Jasmina Puškar Kutleša: Moram priznati da su moje klijentice uglavnom žene zrelije životne dobi pa čak i starije i ono što one žele jest decentan permanent. Kada se ujutro probudite i vidite lijepi, mislim da nema ništa ljepše, ja to gledam prema sebi. Trajna šminka odlična je kod žena koje imaju određene deformacije, neistaknute usne i tako dalje. Mogu reći da trajna šminka podiže samopouzdanje, jer mnoge žene se nakon tretmana ponašaju drugačije, sretnije su, zadovoljnije. No, ono što želim naglasiti jest to da je trajna šminka namijenjena svima, a ne samo ženama starije životne dobi.

Glam.hr: Mogu li se žene nakon kemoterapije podvrgnuti trajnom make- upu?

Jasmina Puškar Kutleša: U salon dolazi jako puno klijentica koje tijekom kemoterapije dolaze na trajnu šminku i ona nema nikakvih negativnih utjecaja. Moram priznati da mi je to zapravo najveće zadovoljstvo, odraditi lice ženi koja nema kosu ili obrve i koja se rasplače kada se pogleda u ogledalo, taj osjećaj se ne može opisati. Inače, za takve situacije imam posebne cijene, tretmani su 50% ispod normalne cijene i to već znaju žene koje su u udrugama liječenih od karcinoma.

Glam.hr: Dolaze nam topliji mjeseci, danas je prvi dan ljeta, koristimo manje šminke, pa evo možete nam nešto reći o trajnom make- upu ljetu?

Jasmina Puškar Kutleša: U ljetnim mjesecima savjetujem da se nakon tretmana nekih desetak dana malo više pazi i ne izlaže suncu. No, trajni make- up odličan je izbor jer se ne morate brinuti hoće li vam se razmazati šminka.

Glam.hr: Možemo reći da ste sa pedeset godina promijenili svoj život iz temelja, postali ste poslovna uspješna žena, pa kako to utječe na vas? Imate li kakav savjet za mlade poduzetnice koje su odlučile krenuti ovim putem?

Jasmina Puškar Kutleša: Neki univerzalan savjet ne postoji, ne znam ni bih li ja mogla poslušati neki savjet. Dakle, treba gledati svijet oko sebe i iz svake priče života neke žene izvući nešto korisno i biti predan onome što radiš.

Glam.hr: Evo za kraj, jeste li nailazili na neke prepreke i osude društva zbog godina u kojim ste se upustili u nešto potpuno novo i drugačije?

Jasmina Puškar Kutleša: Da, i ne treba slušati što drugi govore, to je još jedan dodatak cijeloj priči. Ja inače nisam tip osobe koja brine o tuđim mišljenima. Mrzim rečenicu: Budi svoj! , to mi je nekako “isfurano”, mislim da jednostavno treba imati ljubav prema poslu koji radiš, jer ako nema ljubavi, nema ni uspjeha.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *