Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Sutra počinje 4. Tjedan turskog filma

Kristina KrepelaSutra, u utorak 19. svibnja, u 19 sati, u kinu Europa počinje 4. Tjedan turskog filma. TTF će otvoriti film “Mahmut i Merjem” redatelja Mehmeta Ade Öztekina u kojem glumi i naša slavna glumica Kristina Krepela.

Tijekom šest dana zagrebačka publika moći će uživati u 12 uspješnih ostvarenja turske kinematografije. Ove godine manifestacije se održava na dvije lokacije.

Glavni filmski program održava se u kinu Europa, a popratni na Trgu Petrice Kerempuha i terasi Art Caffea Potepuh. Tamo će se moći osjetiti dah turskog Orijenta uz tursku glazbu, najpoznatiju tursku kavu Kurukahveci Murat Efendi, lokume, baklave i ostale turske delicije koje će za goste pripremati majstori turskog restorana Lokma. Uz to, na Trgu Petrice Kerempuha od četvrtka, 21. svibnja svaki dan u 21 sat moći ćete u kinu na otvorenom pogledati i neke od filmova koje smo prikazali na Tjednu turskog filma proteklih godina.

Za djecu je organiziran poseban program. Dječji film Mu tiya mu – tajanstvena melodija čeka djecu 23. i 24.5. u 11 sati, a nakon filma za sebe i prijatelje mogu izraditi turski suvenir “plavo oko” na organiziranoj besplatnoj radionici.

Organizatori Tjedna turskog filma su Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Yunus Emre Institut.

vizual

Više informacija o programu i događanjima u sklopu Tjedna turskog filma pogledajte na www.turski-film.com

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *