Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Stanite, bum vam dal prge!

Predstavljamo – “Prgica” -  Mini market kod Kvatrića u Zagrebu, Vlaška 117.

prgicaIdeja koja se rodila iz strasti prema autohtonim prozivodima i zdravoj prehrani. Tako smo došli do zaboravljenog autohtonog sira, zanimljivog oblika, Prgice kojeg su drage kumice prodavale na zagrebačkim tržnicama prije više desetljeća. Kako je to nekad bilo najbolje je opisala jedna naša pratiteljica: „Tamo gdje sam rođena rekli su da je jedan zakasnio na vlak pa je vikao za njim: Stanete, bum vam dal prge! Nosio je naime prge na plac.“

Tako je i naš projekt dobio naziv „Prgica se vraća u Agram“

Naše prgice ne samo da su gastronomska senzacija već dolaze iz sirane Horizont iz Koprivnice, jedne od prvih mini sirana u Hrvatkoj koji svoje prgice još uvijek ručno oblikuju. Također  nositelj su oznake Plavi Ceker koju dodjeljuje Grad Zagreb visokokvalitetnim proizvodima čija je kvaliteta viša od zakonski propisane. U ponudi imamo njihove ostale nagrađivane sireve od kozjeg i kravljeg mlijeka.

Misija nam je promoviranje zdrave prehrane i poticanje prodaje hrvatskih proizvoda.

Većina naših proizvoda nosi popularnu oznaku provjerene kvalitete  Plavi ceker  te smo ostvarili partnerstvo s puno malih domaćih proizvođača pa tako u ponudi imamo domaće i eko voće i povrće, domaće mliječne i suhomesnate proizvode, kruh bez aditiva, veliki izbor bezglutenskog kruha i keksa, zdrave grickalice i namaze, čajeve, domaći med i prirodne sokove.  Posebno smo ponosni što ekskluzivno jedini u Zagrebu nudimo veliki izbor ljutih umaka iz OPG-a koji sami uzgajaju  ljute papričice,  kao i dvije vrste hrvatskog  gina, duo zanimljivog naziva.

U Prgici kupce dočekuje agronom ekološke poljoprivrede i zato istinski vjerujemo da mali poduzetnici,  sa znanjem i idejama, malim koracima mogu vratiti svijet u održivi balans i  svakako učiniti ga zanimljivijim.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *