Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Rižoto na talijanski način

Donosimo vam fin, brz, jeftin i zdrav recept za današnji ručak. Uživajte!

Sastojci:

rizoto1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica maslinova ulja
125 g slanine
125 g šparoga
350 g riže za rižoto
300 ml  bijelog vina
1 litra pileće juhe
125 g  mahuna
125 g gorgonzolee
3 jušne žlice biljnih začina (peršina i bosiljka)
sol i papar

Priprema:
Nasjeckajte luk i češnjak i odložite. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi za prženje i pržite slaninu oko 3-5 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite i stavite na topli tanjur. Dodajte narezane šparoge i pržite 2-3 minute. Stavite na tanjur sa slaninom. Dodajte luk i češnjak pa pržite 5 minuta dok ne omekšaju.

Dodajte rižu i promiješajte oko 2 minute. Podlijte bijelim vinom, uzavrijte, a zatim lagano kuhajte, dok riža ne upije vino. Dodajte polovicu juhe i pustite da zakuha. Lagano pirjajte, miješajući dok tekućina ne ishlapi.

Dodajte malo juhe i mahune u rižoto. Uzavrijte, pa lagano kuhajte 5-10 minuta.

Dodajte preostalu juhu, a zatim lagano pirjajte dok se tekućina ne upije i riža postane “al dente”. Umiješajte ostale sastojke dok se sir gotovo ne rastopi. Odmah poslužite.

 

Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *